ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι απαντάει ο Σοφιανίδης στις επιθέσεις από Μαργαρίτη και Παπαδάκη

“Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προσφέρεται για αρένα κυνηγιού μαγισσών, φωνασκίες και γεροντοπαλικαρισμούς καφενείου”

Με αφορμή τις κατά καιρούς διάφορες δημοσιεύσεις και τις περικομμένες και λογοκριμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που συνεισφέρουν στην παραπληροφόρηση, θεωρούμε χρήσιμο να κάνουμε δια του παρόντος περιορισμένη αναφορά στο όλο θέμα


Τον τελευταίο καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης επιδεινώνεται η ατελέσφορη συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (Αντιπολίτευσης), που, όπως διακρίνουμε δεν προσέρχονται να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων του Δήμου Καλλιθέας, αλλά όπως φαίνεται προς εξυπηρέτηση κομματικών γραμμών και πολιτικών ιδεοληψιών. Ορισμένοι δε, σε ρόλο και (όπως-όπως) κομματικών τοποτηρητών στην Καλλιθέα, παρουσιάζονται σαν όψιμοι τιμητές και πονούμενοι στα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, που, για τους γνώστες των πραγμάτων η παρουσία αυτή αποτελεί μία κακόγουστη φάρσα.
Παρατηρούμε ότι στην επιδίωξή τους αυτή, από την μία η κα Μαργαρίτη Βάσω και από την άλλη ο κ. Παπαδάκης Βαγγέλης ( πρέπει να σημειώσουμε πως ο τελευταίος στα κείμενα της παράταξής του επιλέγει να αναφέρεται ”σ.” Παπαδάκης, υποθέτουμε για ιδεολογικούς λόγους σημαίνει ”σύντροφος” – πράγμα που είναι δικαίωμά του, άλλα αδιάφορο για εμάς, διότι δεν εντασσόμαστε στην ομάδα των ”συντρόφων”), αναδεικνύονται αναδρομικώς σε προσωπικούς μας χρονογράφους με εξορκισμούς και αφορισμούς όλων εκείνων των χρονικών και πραγμάτων, από εκείνα τα ολίγα που θα γνωρίζουν περί ημών, που δεν κατανοούν ή δεν χωρούν στην δική τους αντίληψη. Διακρίνουμε λοιπόν ανάμεσα στα άλλα, πως το μένος της ενασχόλησής τους τροφοδοτείται από το γεγονός ότι τεθήκαμε απέναντι στην ιδιότυπη αριστερίζουσα δικτατορία που αντιμετωπίζει η χώρα – τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο και διακυβέρνησης. Θα αντιπαρέλθουμε στο παρόν τους θεατρινισμούς και το λεξιλόγιο καφενείου του κ. Γαλανόπουλου Παναγιώτη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας δεχθεί στο κοντινό παρελθόν την κατ’ ιδίαν ”συγγνώμη” του για όμοιου σκοπού ενέργειά του μέσω τοπικού τύπου, που έλαβε χώρα από κοινού με άλλους ομογάλακτούς του το 2015.
Όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι εκείνο που η κα Μαργαρίτη και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδάκης έχουν να παραθέσουν σαν έργο τους στην πόλη. Στα δυόμιση χρόνια από τις Δημοτικές Εκλογές δεν έχουν πει τίποτε ουσιαστικό σε σχέση με τον Σοφιανίδη και για την δουλειά του στα πλαίσια Διοίκησης της πόλης, παρά μόνον παραπληροφόρηση κυρίως στα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, για προφανείς λόγους, αφού μεγάλο μέρος των κατοίκων της Καλλιθέας κατάγεται από τον Πόντο. Επιχειρούν ανεπιτυχώς την κατάφωρη στρέβλωση της ιστορίας των τελευταίων τριάντα χρόνων στα ζητήματα αυτά, δικής μας και της Καλλιθέας. Διακρίνεται ανεπίτρεπτη άγνοια, κυρίως δε σκοπιμότητα στις ενέργειες αυτές των ως άνω όψιμων τιμητών που στοχεύουν στον εξανδραποδισμό της Συλλογικής μνήμης. Δεν θα αναφερθούμε εδώ για τα διαχρονικά, σύνθετα και μαζικά ζητήματα για τα οποία ξοδεύτηκαν δεκαετίες ατομικής και Συλλογικής μας δουλειάς και γράφτηκαν βιβλία.
Ο κόσμος γνωρίζει και ξεχωρίζει τους υποκριτές. Όπως γνωρίζει, ότι, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζονταν αιτήματα στήριξης από τον Δήμο καθιερωμένων εκδηλώσεων ιστορικού, αντιπροσωπευτικού Συλλογικού φορέα Ποντίων της πόλης, οι πιο πάνω καταψήφιζαν τα αιτήματα αυτά – ακόμα και για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αφορούσαν παιδιά άνεργων Ομογενών της πόλης(…). Σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Παπαδάκης ”σήκωνε θέμα” περί κουζίνας στους Παιδικούς σταθμούς της πόλης για να μην έχουν πρόβλημα κατ’ αυτόν(;) οι μουσουλμάνοι με τα παιδιά τους στην Καλλιθέα.
Βεβαίως οι πιο πάνω δεν είναι οι μόνοι. Θυμόμαστε και τις ιταμές δηλώσεις δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, που επιδιώκει ”επικουρία” των ζητημάτων που σχετίζονται με τον Ποντιακό Ελληνισμό, αποκρύπτοντας τις απαράγραπτες ευθύνες ενοχής, αυτουργίας και συνέργειας των ιδεολογικών τους καθοδηγητών και ”πατέρων” Λένιν (Ουλιάνοβ) και Στάλιν (Τζουγασβίλι) στα μαζικά εγκλήματα σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού – κατά το δεύτερο στάδιο της Γενοκτονίας από το ισλαμο-τούρκικο καθεστώς (1919-1923) και από το σοβινιστικό, σταλινο-γεωργιανό μηχανισμό εξουσίας στην πρώην ΕΣΣΔ ιδίως την περίοδο 1938-1953.
Στα πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια (15 και 29 Μαρτίου 2017) καταγράφτηκε άλλη μία απρέπεια και αήθης απόπειρα σπίλωσης του Σοφιανίδη από τους πιο πάνω ”πρωταγωνιστές” με προφανείς τις υπηρετούμενες σκοπιμότητες. Πέρα από το κυνήγι των μαγισσών η κα Μαργαρίτη υπέπεσε σε άλλη μία αθλιότητα να χρησιμοποιήσει συκοφαντικού περιεχομένου αφήγημά της, πράγμα που έχει ξανακάνει, αυτή τη φορά με διακριτή την πρόθεση να εμφυτεύσει ”κουκούλι” διχόνοιας στους Ηπειρώτες, Μωραΐτες, Πελοποννήσιους, αλλά και στους Ποντίους, για το πρόσωπο και την δημόσια εικόνα του Σοφιανίδη, αναγκάζοντάς τον να επισημάνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στις Συνεδριάσεις ακόμα και ο λαϊκισμός και ο ”κατινισμός” πρέπει να έχουν ένα όριο, ένα έσχατο πάτο…. Ο ίδιος επίσης ζήτησε η κα Μαργαρίτη να τεκμηριώσει τα λεγόμενά της – πράγμα που η τελευταία δεν έπραξε, επιβεβαιώνοντας με την σιωπή της την αθεμελίωτη και πολιτικά επιπόλαιη αυτή πράξη της. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδάκης μετά την κατακραυγή Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης, ιδιαίτερα αυτών με Ποντιακή καταγωγή, για την άνευ νοήσεως και όπως φάνηκε εκ προθέσεως προσβλητική υπόνοιά του για τους Ποντίους της Καλλιθέας και όχι μόνον( εκτιμούμε πως για τους πολίτες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παραλήρημά του για την παραχάραξη των κοινωνικών αγώνων και της δημόσιας εικόνας του Σοφιανίδη ), αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες της πόλης (όπως οφείλει) επιχείρησε με άχαρο και αξιολύπητο τρόπο να δικαιολογήσει την απρέπειά του με ένα περιτύλιγμα της δήθεν ”χιουμοριστικής του διάθεσης”.
Όσον αφορά όμως το δεδομένο πρόσωπο, έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη την πλήρη πολιτική απαξίωσή μας στις μεθόδους του, οι οποίες δεν μας αγγίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαμε να επιδείξουμε την ανάλογη «χιουμοριστική μας διάθεση» παραφράζοντας μάλιστα εύστοχα και τον τίτλο γνωστού μυθιστορήματος μεγάλου Ρώσσου συγγραφέα, αλλά δεν επιθυμούμε τις αναξιοπρέπειες οι οποίες δεν μας χαρακτηρίζουν.
Οι πολίτες θα κρίνουν τις ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ, που υποχρεούται να ξεκαθαρίσει τις αθλιότητες κάθε είδους εκπροσώπων τύπου Παπαδάκη στην Καλλιθέα που προσέβαλλαν όχι μόνο τους δημότες αλλά και την πόλη, και γι’ αυτό οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Άτομα τέτοιων αντιλήψεων προτάσσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις κομματικές τους επιδιώξεις εκείνων των χρεωκοπημένων ”ιδεολογιών” που αιματοκύλισαν των Ελληνισμό τα τελευταία 100 χρόνια. Σήμερα, εκθειάζοντας τους εγκληματίες ομοϊδεάτες τους, χλευάζουν τα μυριάδες θύματα των ”ιδεολογικών τους πατέρων”, ανάμεσα στα οποία είναι και αμέτρητες χιλιάδες γηγενείς μάρτυρες , Ελληνες του Πόντου της πρώην ΕΣΣΔ , με την ακριβή έννοια της λέξης «μαρτύριον», για όσους είναι ακόμη σε θέση να την κατανοήσουν. Απαιτώντας δε, με την θρασύτητα χιλίων πιθήκων, να σιωπά και να πειθαρχεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στις εμμονές τους, είναι βέβαιο πως πάντα θα την βρίσκουν απέναντί τους.

Κατά χρονική συγκυρία, πολύ πριν εμφανιστούν στην Καλλιθέα διάφοροι τοποτηρητές για να ”ασχοληθούν” για το καλό της μαζί με τους ”μόνιμους λοχαγούς” της προηγούμενης Διοίκησης, Σύλλογοι Ποντίων Καλλιθέας και Νότιας Ελλάδας είχαν εκδώσει Κείμενο-Ανακοίνωση για την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας, που είναι και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο για την κατάσταση στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα. Θεωρούμε ότι ταιριάζει να παρατεθεί ένα μέρος του :«… Δεν αναγνωρίζουμε δικαίωμα σε κανέναν ψευτοδημοκράτη , ψευτοπροοδευτικό αριστεριστή φασίστα , φιλοκεμαλιστή , ισλαμολάγνο – δήθεν αντιρατσιστή , να νουθετεί περί Προσφυγιάς, να παριστάνει τον ουμανιστή, τον τιμητή της ευαισθησίας των Ελλήνων προσφύγων, να επικαλείται και να καπηλεύεται το προσφυγικό παρελθόν των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας στην αρρωστημένη επιδίωξή του να τους εξισώσει με τους παράνομους εποίκους – τους φυσικούς φορείς της βαρβαρικής ιδεολογίας και πολιτικής του τούρκικου επεκτατισμού».
Σαφώς, η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σχετίζεται με τις μονταζιέρες κοπτοραπτικής εικόνας και ήχου κάποιων διαδικτυακών φερέφωνων συγχρωτισμένων με πρωταγωνιστές της παραχάραξης και παραπληροφόρησης. Τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της είναι πραγματικά και δεν λύνονται με μονταρισμένους θεατρινισμούς σε ψηφιακή προβολή.

Χρ. Σοφιανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επίτιμος Πρόεδρος Παμποντιακού Συλλόγου ”η Αργώ”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο