Η Γλυφάδα γίνεται μία «πράσινη» πόλη -Μεγάλα δέντρα και φυτά σε Γκολφ, παραλία και πλατείες [εικόνες]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δενδροφύτευση σε ολόκληρη τη Γλυφάδα, με εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά να τοποθετούνται στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.

Περιμετρικά του Γκολφ Γλυφάδας, όπου κατασκευάζεται πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, φυτεύτηκαν κουτσουπιές, ενώ παράλληλα στην Τερψιθέα – στους πρόποδες του Υμηττού – τοποθετούνται κουκουναριές, λαδανιές και πικροδάφνες, στην πλατεία Καραϊσκάκη δάφνες Απόλλωνος, ενώ από χθες έχει ξεκινήσει η φύτευση με κουκουναριές και αρμυρίκια στην πρώτη παραλία Γλυφάδας.

Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για μια «πράσινη» πόλη συνεχίζεται με όλες τις παραλίες – μαζί με την εκτεταμένη ανάπλαση αυτών που είναι σε εξέλιξη – με δενδροφυτεύσεις στην Άνω Γλυφάδα και με πολλές ακόμα ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία. Σε κεντρικές μάλιστα αρτηρίες της Γλυφάδας οι φυτεύσεις θα προχωρήσουν παράλληλα με την ασφαλτόστρωση και την ανακατασκευή πεζοδρομίων.

«Ομορφαίνουμε από άκρο σε άκρο τη Γλυφάδα μας, με μεγάλα δέντρα και άλλα φυτά, δίνουμε νέα πνοή σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, γωνιές, προσπαθούμε κόντρα στο γκρίζο και στο μαύρο των καιρών που ζούμε, να βάλουμε χρώμα και ζωντάνια στη ζωή όλων μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η Γλυφάδα μας μέρα με τη μέρα γίνεται μια αληθινά πράσινη πόλη! Μια πόλη για να ζεις, να περπατάς και να αναπνέεις», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο