Λάζαρος Λασκαρίδης για τις αλλαγές αντιδημάρχων

Με αφορμή τον ορισμό νέων αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Καλλιθέας για το δεύτερο υπόλοιπο της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι δικαίωμα του κάθε δημάρχου να επιλέγει αντιδημάρχους, από τη γκάμα των 25 δημοτικών συμβούλων που του δίνει το ισχύων –και υπό αλλαγή- καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.
Συγχαίρουμε τόσο τους νέους όσο και τους μετακινηθέντες και παραμένοντες αντιδημάρχους, αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τα εξής:
-Οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα εσωπαραταξιακών, εσωκομματικών και διακομματικών ισορροπιών
-Δημιουργούνται αντιδημαρχίες-σφραγίδες μόνο και μόνο για να φέρουν οι κατέχοντες τον τίτλο
-Αποσύρονται αντιδήμαρχοι αλλά διατηρούν πλήρως τις αρμοδιότητες που είχαν, μεταξύ των οποίων είναι ένα ανεξήγητα ρουσφετολογικό και κλειστό τις εργάσιμες ώρες μαγαζί
-Αποδεικνύεται ότι οι «yes men» ανταμείβονται.
Επιπροσθέτως, η παράταξή μας δεν μπορεί να μη στηλιτεύσει το γεγονός της συνεχιζόμενης μη επαρκούς αξιοποίησης των γυναικών, κάτι που πιστοποιεί, μία σαφέστατα βαθιά συντηρητική αντίληψη για τη συμμετοχή στα κοινά και την άσκηση εξουσίας.
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, η διοίκηση αυτή βρίσκεται προ της πολιτικής τελευτής διότι ο χρόνος μετρά -και τυπικά πλέον- αντίστροφα για εκείνη. Οι κάλπες πλησιάζουν και είναι σαφές σε όλους πια ότι η Καλλιθέα χρειάζεται νέο δήμαρχο και άλλη αντίληψη για την πόλη. Με προοδευτικό, κοινωνικό πρόσημο!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο