Δείτε live την εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος

Η εκδήλωση φιλοξενείται στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό

Με σύνθημα «Δικό σας», σήμερα το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος «παραδίδεται» στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η κεντρική εκδήλωση της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, η οποία ξεκίνησε πριν λίγη ώρα, φιλοξενείται στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Περιλαμβάνει το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

Δείτε live την εκδήλωση


.
Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις και πολλά happenings συναντιούνται σε έναν δημιουργικό διάλογο και αντανακλούν τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που μπορεί να αγκαλιάσει το ΚΠΙΣΝ.

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων, στον Φάρο και στο Ξέφωτο και η βραδιά θα κλείσει με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Δέκα χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πως σκοπεύει να προβεί σε μία μεγάλη δωρεά, για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έφτασε πλέον η στιγμή που εξαρχής είχε προαναγγελθεί.

Της πρόσκλησης στο Ελληνικό Δημόσιο, να παραλάβει το έργο και να το λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προτίθεται να συνεχίσει να υποστηρίζει το ΚΠΙΣΝ, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κάρναβος:

Σήμερα παραδόθηκε και επίσημα το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες όμως, δεδομένης της αρνητικής παράδοσης στην πατρίδα μας για αξιοποίηση τέτοιων έργων, τι μπορούμε να περιμένουμε;

Δεν θα πω τι «μπορούμε». Θα πω τι «πρέπει» να περιμένουμε. Είναι αναμφισβήτητα ένα έργο πολύ μεγάλης κλίμακας, διεθνούς εμβέλειας. Περιβάλλεται με λαμπρές υποδομές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επόμενο διάστημα ξεκινά και το έργο ανάπλασης της παραλίας από το ύψος του Κέντρου ως το ΣΕΦ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αξιοποιήσουμε όλη αυτή την τεράστια υποδομή!

Τι σημαίνει για εσάς αξιοποίηση;

Σημαίνει ένας νέος τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός στο χάρτη της Μεσογείου.

Σημαίνει εκατομμύρια επισκεπτών και ανάπτυξη για τους όμορους δήμους ΚΑΙ για ολόκληρη την Αττική. Σημαίνει ένα παράθυρο του ελληνικού πολιτισμού σε όλο το κόσμο.

Ποιος ο ρόλος της Καλλιθέας στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται;

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί αυτό το έργο κατασκευάστηκε σε δικό μας οικόπεδο. Είμαστε περήφανοι γιατί συμβάλλαμε και εμείς ενεργά στην κατασκευή. Τώρα όλοι κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην σωστή αξιοποίηση. Καταρχήν, διεκδικώντας την αυτονόητη κάθοδο του Μετρό στην παραλία. Επίσης, με τις απαραίτητες αναπλάσεις στις γειτονιές που περιβάλλουν το Κέντρο. Αλλά και με την δημιουργία ενός κοινού σχεδίου για τον μεγάλο στόχο : να κάνουμε την ευρύτερη περιοχή ένα νέο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Η πόλη μας έχει κομβικό ρόλο γιατί είναι αυτή που θα διασφαλίσει τον ζεστό, ανθρώπινο χαρακτήρα της περιοχής, γιατί έχει τεράστια πολιτιστική παράδοση αλλά και «γίγνεσθαι» γιατί έχει μεγάλη γαστρονομία και κυρίως γιατί διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Για εμάς τώρα ξεκινά η προσπάθεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο