Ζωντανεύουν οι ιστορίες των παιδικών βιβλίων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος.
Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, το λαϊκό παραμύθι, με εικονογράφηση της Διατσέντας Παρίση, «Της Ελιάς το Δάκρυ», στη βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.
Με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών, καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα βιβλία.
Η ιστορία του αγοριού με το ιδιαίτερο όνομα της Ελιάς το Δάκρυ προέρχεται από λαϊκό παραμύθι της Σάμου. Πρόκειται για τις περιπετειώδεις αναζητήσεις ενός αγοριού που διέθετε αξιοθαύμαστες δυνάμεις και ασκούσε μεγάλη γοητεία τόσο στα στοιχεία της φύσης όσο και σε μυθικές υπάρξεις – όπως οι δράκοι που τον συνόδευαν στην περιήγησή του.
Η ταύτιση ενός προσώπου με την Ελιά λειτουργεί ως σύμβολο της δεσπόζουσας θέσης που κατέχουν το λάδι και η ελιά στις παραδοσιακές κοινωνίες της Μεσογείου.

Πληροφορίες
Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 17675, Αθήνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00).

parapolitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο