Κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα σαρώσει την Ελλάδα

Δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσουν την Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Το πρώτο κύμα αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα για αρκετές μέρες.

Ωστόσο τα στοιχεία των μετεωρολόγων δείχνουν από την Τρίτη έρχεται μια ψυχρή εισβολή που θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα χιόνια σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση οι μετεωρολόγοι θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος των φαινομένων μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Το Σάββατο και την Κυριακή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν βροχές και θα αρχίσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο, ενώ θα σημειώνονται βροχές στα ανατολικά και νότια της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου: «Και τα σημερινά στοιχεία λοιπόν επιμένουν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη σε όλη τη χώρα! Τα τελευταία μάλιστα τρεξίματα θέλουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και βορειας Ελλάδας την Τρίτη να χιονίζεται για τα καλά!
Η γνώμη μου πάντως συνεχίζει να είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το Σάββατο για πιο ασφαλείς εκτιμήσεις όσον αφορά και στο κρύο και που θα είναι αυτό πιο τσουχτερό αλλά και από πλευράς φαινομένων (χιονιού, βροχής κλπ)».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο