Με πολικό κρύο θα μας χαιρετίσει ο Νοέμβριος!

Με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα, ισχυρούς βοριάδες, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λευκές νιφάδες όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στις «χαμηλότερες» περιοχές θα κυλήσουν τα τελευταία 24ωρα του Νοεμβρίου και θα κάνει ποδαρικό ο Δεκέμβριος.
Ο… ρωσικός χιονιάς αναμένεται να κάνει την επέλασή του σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από την ερχόμενη Δευτέρα!
Αν και μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός, το σκηνικό θα αλλάξει σημαντικά εξαιτίας της ψυχρής εισβολής από τη βορειοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ: «Οπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μεταβολή αυτή θα διαρκέσει από Δευτέρα έως και Πέμπτη».

Πτώση θερμοκρασίας

«Οσον αφορά συγκεκριμένα τη θερμοκρασία, ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κατά 7-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα». Αυτό σημαίνει ότι το θερμόμετρο της Αθήνας θα «κολλήσει» ακόμα και σε μονοψήφιες τιμές, στους 8 και 9 βαθμούς!
Μέχρι τότε, όμως, ο καιρός θα είναι αίθριος.
Σήμερα το θερμόμετρο στην Αττική δείχνει έως και 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 3-5 μποφόρ. Αύριο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, που θα είναι κατά τόπους έντονες, ενώ το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια τα ανατολικά. Από το βράδυ του Σαββάτου θα αρχίσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο