Προσοχή: Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό από την Τρίτη

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου : Στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας έως 10:00 πμ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες κατηγορούν τη διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή, που καταλήγει:

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους . Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο