Καθαρίστηκαν άλλες 192 πινακίδες!

Συνολικά 644 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε 3 Δήμους της Αττικής από 160 εθελοντές στο πλαίσιο των Clean Up-Safety Days.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η δράση της πρωτοβουλίας Clean Up-Safety Days που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, καθώς περισσότερες από 192 πινακίδες οδικής σήμανσης αποκαταστάθηκαν. Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κολοκοτρώνη στο μετρό της Δάφνης και σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 40 εργαζόμενοι και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά με στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης στις κεντρικές οδούς της περιοχής και τα κατάφεραν για ακόμη φορά!

H εκστρατεία Clean Up-Safety Days ξεκίνησε από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και την LeasePlan Hellas τον Απρίλιο του 2016 με πρώτο σταθμό την Καλλιθέα, όπου 266 πινακίδες έγιναν «καινούριες» και συνεχίστηκε τον Ιούνιο στην Ελευσίνα, όπου παρά την υπερβολική ζέστη, 186 πινακίδες έγιναν και πάλι ορατές.
Με την ολοκλήρωση και της 3ης Clean Up-Safety Day, περισσότερες από 640 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε τρεις δήμους της Αττικής, ενώ συνολικά 160 εθελοντές έχουν συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των τριών αυτών δράσεων που διασφαλίζουν ασφαλέστερη οδήγηση, πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των οδηγών και των πεζών.

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά τόνισε: «Ολοκληρώνουμε τον πρώτο κύκλο της εκστρατείας «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι» με την εξόρμησή μας στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Μας συγκινεί και μας ενδυναμώνει η ανταπόκριση του κόσμου και η απήχηση αυτής της προσπάθειας που γιγαντώνεται και συσπειρώνει ενεργούς πολίτες ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση να βελτιώσουμε την ασφάλεια και τον πολιτισμό στις μετακινήσεις μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συμπλήρωσε: «Οι πινακίδες δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποτελούν μέσο εκτόνωσης της κοινωνίας με αποτέλεσμα πολλές ζωές να κινδυνεύουν, ακόμα και σε μικρές διαδρομές. Οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν συνέχεια τα σήματα από σπρέι και αυτοκόλλητα. Η δράση αυτή είναι μια αφορμή και ο πολίτης να συνειδητοποιήσει πως η καταστροφή των πινακίδων είναι εις βάρος της ζωής όλων μας. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από την προσπάθεια που κάνει το Ινστιτούτο και οι εθελοντές, θα μπορέσουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις πινακίδες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πολιτισμός και ασφάλεια σημαίνει και καθαρές πινακίδες».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Clean Up-Safety Days παρακαλούμε επισκεφτείτε το website www.cleanupsafetyday.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο