ΚΕΔΕ: Προτείνει 5μηνη παράταση χρηματοδότησης Κοινωνικών Δομών & συμβάσεων προσωπικού

Πεντάμηνη παράταση της χρηματοδότησης των «Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας» και την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται σ’ αυτές, ζητά με ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ. Ταυτόχρονα καλεί την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου να καταβάλει τις δέουσες προσπάθειες προκειμένου να μην μπει λουκέτο στις κοινωνικές δομές στις 31 Οκτωβρίου.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και αποφασίστηκε να προτείνει η πεντάμην παράταση αυτή να ισχύσει μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

Η ΚΕΔΕ ενημέρωσε επίσης ότι έχει λάβει σχετικές ομόφωνες αποφάσεις και έχει αποστείλει επιστολές προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία για την απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών αυτών δομών.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, τονίζει η ΚΕΔΕ, «με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή του προγράμματος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή τους σ’ αυτές».

Η ΚΕΔΕ, αναφέρει ότι είναι «αδιανόητο άλλου είδους σκοπιμότητες να αποτελέσουν την αφορμή μια σημαντική δράση όπως οι ”Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας” να σταματήσουν να παρέχουν τη βοήθεια τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις δομές αυτές να βρεθούν στο δρόμο».

Εξάλλου με αφορμή την ενημέρωση του από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα των κοινωνικών δομών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι άδικο χιλιάδες συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης. Εξίσου άδικο είναι το εξειδικευμένο και υψηλών προσόντων επιστημονικό προσωπικό τους να βρεθεί στο δρόμο. Ως ΚΕΔΕ θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη».

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ το οποίο με απόφαση που έλαβε ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Η ΚΕΔΕ προτείνει η παράταση αυτή να ισχύσει μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.
Να σημειωθεί τέλος ότι η ΚΕΔΕ εγκαίρως έχει λάβει σχετικές ομόφωνες αποφάσεις και έχει αποστείλει επιστολές προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία για την απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών αυτών δομών.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο