Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Ψαραντώνης

Τον Σεπτέμβριο η ελληνική παραδοσιακή μουσική εναλλάσσεται με κλασικές μελωδίες, αλλά και με «πειραγμένους» ήχους ηλεκτρονικής επιρροής και minimal αισθητικής από νέους Ελληνες δημιουργούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Το Σαββατοκύριακο, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τον δεύτερο κύκλο των θεματικών συναυλιών Parklife, με όχημα την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το Σάββατο, ο Ψαραντώνης θα μας προσκαλέσει στη μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου στην πολίτικη λύρα, θα μας συστήσουν ένα φρέσκο ηχόχρωμα με μεσογειακές επιρροές.
Την Κυριακή, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα μας μαγέψει με τους ήχους του κλαρίνου και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο θα μας συνεπάρει με τις μουσικές ιστορίες που θα μας διηγηθεί.
Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Parklife είναι αφιερωμένο στην κλασική μουσική. Στις 24/9, η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) συναντά τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, για να μας παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει τις κλασικές συνθέσεις του Mozart, τους μυστηριακούς tango ρυθμούς του Piazzolla και τα αξεπέραστα τραγούδια των Beatles.

Εθνική Λυρική Σκηνή 
Τη σκυτάλη παίρνει την Κυριακή η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία ξεκινάει τη σεζόν 2016-17 στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνοντας μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους! Στη συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία, η Παιδική Χορωδία και διακεκριμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη.
Κάθε Πέμπτη του μήνα (έως και 22/9), το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε «αφετηρία» μοναδικών μουσικών εξορμήσεων σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις της σύγχρονης ελληνικής μουσικής παραγωγής, μέσω της σειράς συναυλιών Music Escapades, που συνεχίζονται με τη συντροφιά του Cayetano (8/9), της Irene Skylakaki (15/9) και του King Elephant (22/9).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο