Απόφαση ΕΕΤΑΑ: Δύο κριτήρια για τους επιλαχόντες στους παιδικούς σταθμούς

Την απόφαση με βάση την οποία θα πάρουν τα περίπου 10.000 αδιάθετα voucher τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ως επιλαχόντες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΑΑ. Όπως είχεπροαναγγείλει η aftodioikisi.gr, τα κριτήρια θα είναι δύο:
Η σειρά προτεραιότητας με βάση τα μόρια των επιλαχόντων
Το αν έχουν βρει ή όχι θέση σε παιδικούς. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την τροποποίηση της ΚΥΑ η οποία θα γίνει την Πέμπτη, θα εκδώσει, την Παρασκευή ανακοίνωση με την οποία θα καλεί τους 36.769 επιλαχόντες γονείς να υποβάλουν εντός δέκα ημερών:

α) Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό

β) Βεβαίωση του παιδικού σταθμού ότι η θέση έχει, όντως, βρεθεί

Με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί ότι ανάμεσα στους περίπου 10.000 επιλαχόντες θα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό, με στόχο η τοποθέτηση στις κενές θέσεις των παιδικών σταθμών να γίνει το πολύ έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τις 15.000 επιπλέον παιδιά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, τα voucher αναμένεται να δοθούν με τον ίδιο τρόπο στους επιλαχόντες, όταν θα εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο