Τραγωδία στην Καλλιθέα. Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός: «Έβγαλα όπλο για εκφοβισμό»

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής έχει μπει ο ισχυρισμός του 30χρονου αστυνομικού ότι η σφαίρα που σκότωσε τον 33χρονο ομογενή από το Καζακστάν στην Καλλιθέα εξοστρακίστηκε και δεν προήλθε από ευθεία βολή.

Πρόκειται για τον ειδικό φρουρό, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής φέρεται να πυροβόλησε τον 33χρονο με τον οποίο τσακώθηκε με αφορμή τη δυνατή μουσική που είχε στο διαμέρισμά του στην οδό Ιφιγενείας.

Από την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισαν σημάδι της βολίδας στον τοίχο του διαδρόμου του 1ου ορόφου, όπου διέμενε ο αστυνομικός. Πρόκειται για το σημείο όπου εξελίχθηκε η συμπλοκή και ο θανάσιμος τραυματισμός. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση και οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων ερευνούν αν το μοιραίο τραύμα στο στέρνο του θύματος, προήλθε από εξοστρακισμό της βολίδας στον τοίχο ή αν τον έπληξε απευθείας, τον διαπέρασε και στη συνέχεια κατέληξε στον τοίχο. Αυτή η διαπίστωση θα προέλθει από την ανάλυση των ιχνών στο σημείο πρόσκρουσης της βολίδας, καθώς αν υπάρχουν ίχνη αίματος εκεί θα σημαίνει πως η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του θύματος και στη συνέχεια κατέληξε στο σημείο. Αντιθέτως, αν δεν υπάρχουν ίχνη τότε η σφαίρα τον έπληξε μετά από εξοστρακισμό της στον τοίχο. Το θύμα έφερε διαμπερές τραύμα στο στέρνο, ενώ δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής.

Στο μεταξύ, ο 30χρονος αστυνομικός, νοσηλεύεται ακόμη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς έχει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ιατρικές εξετάσεις.

Από τις καταθέσεις κατοίκων της περιοχής προκύπτει ότι οι καυγάδες και τα προβλήματα από τη δυνατή μουσική ήταν μία καθημερινότητα για τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οδό Ιφιγενείας 21-23 στην Καλλιθέα. Οι γείτονες άκουγαν συχνά φασαρία από το ισόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε ο 33χρονος ομογενής από το Καζακστάν και η σύντροφός του. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες ότι συχνά ο άνδρας ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα, με τις φωνές και τις εκκλήσεις της για βοήθεια να ξεσηκώνουν την γειτονιά. Ο 33χρονος είχε συλληφθεί το 2007, 2009 και 2011 για ναρκωτικά και ληστείες, δεν είχε φυλακιστεί ποτέ αλλά του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα μετακόμισε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας όπου ζούσε ο 30χρονος αστυνομικός με την αρραβωνιαστικιά του. Οι δυο τους είχαν συχνά προστριβές με αφορμή τη δυνατή μουσική και τη φασαρία. Μία τέτοια προστριβή κατέληξε σε τραγωδία την περασμένη Παρασκευή. Ο ομογενής από το Καζακστάν φέρεται να είχε βάλει δυνατά τη μουσική, με τον αστυνομικό να επεμβαίνει ζητώντας του να τη χαμηλώσει και ταυτόχρονα να καλεί την Αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο 33χρονος είχε αντιληφθεί ότι εκείνος που είχε καλέσει την Αστυνομία ήταν ο 30χρονος γείτονάς του. Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να χτυπά την είσοδο της πολυκατοικίας και τα κουδούνια της συντρόφου του . Πέρασε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα του αστυνομικού. Εκεί, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, επιτέθηκε εναντίον του. Τότε- όπως υποστηρίζει- έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, προκειμένου να τον εκφοβίσει. Σε εκείνο το σημείο, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, δέχθηκε νέα επίθεση από τον 33χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναφέρουν ότι ερευνούν τόσο το σενάριο της ευθείας βολής με στόχο το θανάσιμο τραυματισμό του θύματος όσο και εκείνο του εξοστρακισμού.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

huffingtonpost.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο