Ομάδα Ανακάλυψης Διηγημάτων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί σ’ ένα εγχείρημα δημιουργίας «ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ». Μια πρωτότυπη μέθοδο προσέγγισης στο κόσμο του διηγήματος, που μπορεί να λειτουργήσει πέρα από την άμεση ευχαρίστηση και ως ένα εργαλείο-μοχλό για την ανακάλυψη συλλογών και διηγηματογράφων που ένας αναγνώστης μόνος του δεν θα εντόπιζε ποτέ. 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας σας προσκαλεί σ’ ένα εγχείρημα δημιουργίας
«ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ».
Μια πρωτότυπη μέθοδο προσέγγισης στο κόσμο του διηγήματος, που μπορεί να λειτουργήσει πέρα από την άμεση ευχαρίστηση και ως ένα εργαλείο-μοχλό για την ανακάλυψη συλλογών και διηγηματογράφων που ένας αναγνώστης μόνος του δεν θα εντόπιζε ποτέ.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
 • Απευθύνεται σε άτομα που διαβάζουν «αρκετά» διηγήματα
• Ο κάθε συμμετέχων πρέπει οπωσδήποτε να φέρνει μαζί του για ανάγνωση ένα διήγημα 10-15 σελίδων ώστε να μην είναι κουραστικό και να μείνει χρόνος για τον επόμενο. Αποκλείονται παθητικοί ακροατές.
• Tο διήγημα που θα φέρει ο καθένας πρέπει να μην είναι “τυχόν”…πρέπει να το έχει βρει πολύ δυνατό. Και για να υπάρχει το στοιχείο της ανακάλυψης καλό θα είναι να μην επιλεγεί η εύκολη λύση της παρουσίασης ενός πασίγνωστου κλασικού διηγήματος.
• Αποκλείεται η ανάγνωση διηγήματος γραμμένου από τον παρουσιαστή.
• Όποιος έχει την δυνατότητα να μεταφράσει από μια ξένη γλώσσα ένα διήγημα που δεν έχει ακόμη μεταφραστεί στα ελληνικά μπορεί να το επιχειρήσει, μια ενδιαφέρουσα πλοκή δικαιολογεί κάποια ατέλεια στην γλωσσική έκφραση.

 Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από :
7 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή 17:30
Δηλώσεις συμμετοχής από 15 Σεπτεμβρίου 2016 έως 1 Οκτωβρίου 2016.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής είτε μέσω mail είτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
Ανδρομάχης 86Α, Τηλέφωνο: 2109593518
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Μαρία Βαρδαβά
e-mail : m.vardava@kallithea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο