Οκτώβριος στο ΚΠΙΣΝ

Οργανώστε την επίσκεψή σας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οκτωβρίου, πατήστε εδώ.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν βιώσιμο αστικό, πολυλειτουργικό χώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας υψηλών προδιαγραφών. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210.000 τ.μ. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνολικού ύψους €617 εκατομμυρίων, και θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο και λειτουργία του.

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

| Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, το οποίο ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου, είναι από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06.00 έως τις 20.00.

| Το ωράριο του Κέντρου Επισκεπτών είναι καθημερινά από τις 09.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, Δευτέρα έως Κυριακή.

| Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

| Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

| Κατοικίδια εισέρχονται στον χώρο μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και να μεριμνά για τις ακαθαρσίες τους. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο καθώς και στους παιδότοπους.

| Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

| Το ΚΠΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς χώρους στην Ελλάδα. Το έργο επιχειρεί να αποκτήσει την πλατινένια ‘πράσινη’ πιστοποίηση κτιρίων LEED, την πρώτη διάκριση δημόσιου έργου στην Ελλάδα, καθώς και από τις πρώτες για δημόσιο έργο τέτοιας πολυπλοκότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επιπλέον το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους χώρους πρασίνου στην Αθήνα και διπλασιάζει τον δείκτη πρασίνου ανά κάτοικο στις γύρω περιοχές.

| Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 7,5μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του.

Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Για πληροφορίες πρόσβασης, πατήστε εδώ.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Ξεναγήσεις

Προσφέρονται καθημερινά δωρεάν ξεναγήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν περιήγηση στα κτίρια που θα στεγάσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν από την εκάστοτε ξενάγηση.

Ομαδικές Ξεναγήσεις

Ομαδικές ξεναγήσεις προσφέρονται για εκπαιδευτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και άλλους φορείς ειδικού ενδιαφέροντος. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε Τρίτη 13.00-14.30 και 15.00-16.30, και Κυριακή 13.00-14.30 και 15.00-16.30. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 216 8091001/2/3 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitorscenter@snfcc.org. Για ομάδες 12 έως 25 ατόμων.

Ψηφιακές Υπηρεσίες & Προγράμματα

• Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet, καθώς και σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περιεχόμενο από 100 διαφορετικές χώρες, σε 60 διαφορετικές γλώσσες. Οι υπολογιστές βρίσκονται στο ισόγειο της ΕΒΕ, και ελπίζουμε η υπηρεσία αυτή να αποτελέσει μια πλατφόρμα καθημερινής ενημέρωσης, διασκέδασης αλλά και έμπνευσης για τους επισκέπτες μας.

• Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης για τα ψηφιακά μέσα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από νήπια και εφήβους έως άτομα τρίτης ηλικίας. Αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.snfcc.org/events. Η συμμετοχή στα προγράμματα διασφαλίζεται με σειρά προτεραιότητας.

Σχολικές επισκέψεις

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους μαθητές πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-11.00 και 11.30-13.30. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του

ΚΠΙΣΝ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 216 8091005 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools@snfcc.org. Για ομάδες έως 25 παιδιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο