9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, που δημοσιοποιήθηκε χθες κατέγραψε την υψηλή δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, αλλά και τους εξίσου υψηλούς δείκτες απαισιοδοξίας για το μέλλον που προδιαγράφεται τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες.
Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).
Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.
Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.
Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.
Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο