8 φράσεις που θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο όταν τα πράγματα δυσκολεύουν!

Συμβαίνει συχνά να δυσκολευόμαστε και να αγχωνόμαστε για πράγματα που συμβαίνουν στη δουλειά μας ή στις σχέσεις μας. Για να απεγκλωβιστούμε από τέτοια αδιέξοδα, αρκετές φορές το ρίχνουμε στο ποτό και στο τσιγάρο, ώστε να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε καλύτερα. Μπορούμε να βρούμε σίγουρα πιο υγιεινούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες δύσκολες στιγμές, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και τη διαύγεια της σκέψης μας.

Εδώ αναφέρουμε 8 ισχυρές φράσεις που μπορούν να μας χαρίσουν την επιβεβαίωση που χρειαζόμαστε και με επιτυχία να μας δώσουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε, με την προϋπόθεση πως θα τις επαναλαμβάνετε όσο συχνά χρειάζεται. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι τέτοιες φράσεις δουλεύουν μέσω της αυθυποβολής και δεν κάνουν δουλειά σε αυτούς, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως αν δεν τις δουλέψετε και δεν τις εξελίξετε τότε και αυτές δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν σε σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τις αισθανόμαστε, να τις φωνάζουμε δυνατά, να τις σημειώνουμε παντού γύρω μας και να τις επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές την ημέρα με αρκετή αυτοπεποίθηση. Αν το κάνουμε σωστά θα λειτουργήσουν.

1. Μπορώ να τα καταφέρω.

Επιμείνετε σε αυτή τη φράση. Μπορείτε να κάνετε το οτιδήποτε περνά από το χέρι σας. Ήδη έχετε προχωρήσει στη ζωή σας και εδώ που έχετε φτάσει έχετε περάσει μέσα από μεγάλες δυσκολίες στις οποίες βγήκατε νικητές. Δείτε το σημερινό σας πρόβλημα σαν άλλο ένα από τα πολλά που έχετε λύσει. Πείτε πως μπορείτε να τα καταφέρετε με όλο σας τον εαυτό να το εννοεί. Δείτε μπροστά, φανταστείτε πως αφού το καταφέρετε όλα θα είναι εντάξει.

2. Αυτό το πρόβλημα δε θα με κάμψει.

Μην αφήσετε τίποτα να σας ρίξει ψυχολογικά. Όλες οι δύσκολες προκλήσεις ξεκινούν σαν ένα βάρος πάνω σας και σας κάνουν να λυγίζετε τα γόνατά, αλλά μην πέφτετε κάτω. Σηκωθείτε ψηλά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σηκωθείτε και να παραμείνετε όρθιοι ακόμα ψηλότερα από ό, τι ήσασταν πριν από αυτό που σας έκανε να λυγίσετε. Είστε ένας πολεμιστής με ένα αληθινά μαχητικό πνεύμα και τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει χαμηλά.

3. Είμαι καλύτερος και ικανός να νικήσω το πρόβλημα.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, προσωπικό ή επαγγελματικό, είστε αρκετά ώριμοι και ικανοί να το λύσετε εύκολα καταλήγοντας σε μια λύση. Τα περισσότερα προβλήματα αποτελούν απλώς μερικά εμπόδια που πρέπει να τα υπερπηδήξουμε ή απλώς να τα κατανοήσουμε. Καμία πρόκληση δεν είναι τόσο περίπλοκη ώστε να μην μπορέσετε να την κατανοήσετε. Επαναλάβετε πολλές φορές τη φράση πως είστε αρκετά καλύτεροι και πιο ικανοί από αυτό το πρόβλημα.

4. Δεν πρόκειται για αποτυχία, απλά είναι ένα εμπόδιο προς τον στόχο μου.

Δεν υπάρχει η αποτυχία όπως την έχουμε φανταστεί με το μυαλό μας. Εμείς δεν αποτυγχάνουμε σε τίποτα από όσα κάνουμε, απλά προσπαθούμε, κάνουμε μικρές ήττες και αρχίσουμε πάλι. Βρεθείτε στην αρχή και επαναλάβετε. Αν κάτι δεν σας βγήκε καλά, δοκιμάστε ξανά αύριο. Οι άλλοι μπορεί να νομίζουν για σας ότι είστε αποτυχημένοι, αλλά η γνώμη των άλλων και αυτά που σκέφτονται δεν πρέπει να σας ενδιαφέρουν ποτέ. Να θυμάστε ότι ζείτε τη ζωή σας για πάρτη σας και όχι γι’ αυτούς και δεν είστε αποτυχημένοι, αλλά ηττημένοι σε κάποια σας προσπάθεια. Την επόμενη φορά θα το πετύχετε

5. Δεν είμαι τέλειος, αλλά κάνω το καλύτερό που μπορώ.

Προσπαθούμε τόσο σκληρά για να είμαστε τέλειοι σε όλα και μερικές φορές το αποτέλεσμα μας αποκαρδιώνει και μας απογοητεύει. Για να αποτρέψετε τον εαυτό σας να ολισθήσει με τέτοιον τρόπο ψυχολογικά, υπενθυμίστε του ότι δεν είστε τέλειοι, αλλά κάνετε το καλύτερό σας. Αυτό είναι το μόνο που θα πρέπει να περιμένουμε πάντα από τον εαυτό μας, να βάλει απλά τα δυνατά του.

6. Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι, αυτή είναι η ζωή μου.

Οι άλλοι έχουν τη συνήθεια να κολλούν τη μύτη τους στις δουλειές σας και να σας λένε το τι πρέπει να κάνετε, τι δεν πρέπει να κάνετε, να σας ρωτούν γιατί κάνατε αυτό που κάνατε και να σας λένε «εγώ σου το ‘λεγα». Αποφύγετε αυτούς τους ανθρώπους όπως μπορείτε. Αν δεν μπορείτε να τους έχετε μακριά και πρέπει να τους ανέχεστε, δώστε τόπο στην οργή και αγνοείστε τους. Αυτή είναι η ζωή σας. Δεν αφορά αυτούς και δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Ας κοιτάνε οι ίδιοι τη ζωή τους και ας προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τα δικά τους σχέδια.

7. Είμαι μαχητής και κερδίζω πάντα.

Δε μιλάμε για νίκες σε κάποιο διαγωνισμό δεξιοτήτων, εννοούμε νίκες σε προκλήσεις από ‘που βγήκατε νικητές. Είστε ένας αληθινός πολεμιστής και μπορείτε να χειριστείτε τη ζωή με οτιδήποτε σας παρουσιάζει. Μπορείτε να υπερνικάτε τις καταστάσεις και το ίδιο θα κάνετε και τώρα.

8. Θα γίνω δυνατότερος και σοφότερος όταν το ξεπεράσω.

Κρατήστε το αυτό κατά νου. Όλα όσα περνάμε μας διδάσκουν μαθήματα για τη ζωή. Κάθε μάθημα που παίρνουμε ισχυροποιεί και αλλάζει τη ζωή μας. Είναι άλλο ένα πτυχίο στο βιογραφικό μας. Σκεφτείτε σαν να είστε από την άλλη πλευρά και το έχετε ξεπεράσει, θα γίνετε ακόμα πιο αποφασιστικοί στο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από ότι ήσαστε πριν.

Οι θετικές φράσεις αυτοπεποίθησης είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα σας κάνουν να ξεπεράσετε όλες τις δοκιμασίες. Είναι πολύ δύσκολο να παραμένουμε αισιόδοξοι, όταν όλος ο κόσμος καταρρέει γύρω μας, αλλά πραγματικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια. Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και θα είστε εντάξει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο