Η αδελφοποιημένη Ρωσική πόλη Gelendztik τιμά την Καλλιθέα δίνοντας το όνομα της σε νεοσύστατο άλσος της.

Το εντυπωσιακό θεματικό άλσος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Gelendzhik (Γκελετζίκ) φέρει πλέον το όνομα «Καλλιθέα».

Η ονοματοδοσία δόθηκε ως αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.

Τα εγκαίνια του Άλσους, έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Τον Δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλλιθέας Χρ. Σοφιανίδης που επισκέφτηκε την πόλη μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Gelendzhik (Γκελετζίκ) Β. Χρέστιν.


Κατά την τελετή εγκαινίων του άλσους, ο κος Σοφιανίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων και στη συνεργασία και στήριξη που παρέχει ο Δήμαρχος του Gelendzhik (Γκελετζίκ), Β. Χρέστιν, στη γηγενή ελληνική κοινότητα που αριθμεί περισσότερους από 8.000 κατοίκους στην περιοχή.

Να επισημάνουμε ότι ο γηγενής Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο πληθυσμό του Gelendzhik (Γκελετζίκ) και χάριν των προσπαθειών των εκπροσώπων της εκεί ελληνικής κοινότητας, των ενεργειών του Αντιδημάρχου Χρ. Σοφιανίδη και τη στήριξη του Δημάρχου Β. Χρέστιν, από φέτος διδάσκεται στα σχολεία της πόλης η νεοελληνική γλώσσα σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Το επόμενο διάστημα η Καλλιθέα θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από το Gelendzhik (Γκελετζίκ) στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις του Δήμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο