Στις πλατείες της Καλλιθέας ζωντάνεψαν τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με σχολεία της πόλης και την εκπαιδευτική κοινότητα διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα «ξανα -παίζουμε στην πόλη μας», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 και 28 Μαΐου και στις 4 Ιουνίου, στις πλατείες της πόλης.

Το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών παιχνιδιών έδωσε την ευκαιρία στους μεγάλους να θυμηθούν τα παιχνίδια της δικής τους παιδικής ηλικίας όπως το «σχοινάκι», ο «λύκος και αρνί » το «μαντηλάκι», η «τυφλόμυγα», ο «γάτος και ποντικός», η «εννιάρα», η «διελκυστίνδα», η «τρίλιζα» κ.ά. και στα παιδιά να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών παιχνιδιών όπως το ομαδικό παιχνίδι, η άμιλλα, η φιλία, ο σεβασμός στους κανόνες.

Η αναβίωση των παραδοσιακών παιχνιδιών κατάφερε να φέρει κοντά τις νέες γενιές με τις μεγαλύτερες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ευχάριστες νοσταλγικές αναμνήσεις. Τα παιδιά μέσα από τα παραδοσιακά παιχνίδια εκτονώθηκαν, διοχέτευσαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο την ανεξάντλητη ενεργητικότητά τους, έβαλαν στόχους και ανέπτυξαν την εφευρετικότητα τους.

Το φεστιβάλ παραδοσιακών παιχνιδιών αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του Δήμου Καλλιθέας αναβίωση τους και η δυναμική που δημιούργησε βάζει τα θεμέλια να καταστεί θεσμός για την πόλη.

Το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλλιθέας συνεχίζεται και μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.kallithea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο