Ο Δήμος Καλλιθέας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Με κεντρικό μήνυμα «έλα μαζί μας» ο Δήμος Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη διοργάνωσε διήμερες εκδηλώσεις με στόχο να απευθύνει στους δημότες κάλεσμα προσφοράς για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στην πλατεία Δαβάκη είχε στηθεί από νωρίς κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου και εθελοντές αιμοδότες προσέρχονταν και προσέφεραν το αίμα τους.

Χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου, στην πλατεία Δαβάκη, παρουσιάστηκε η δράση των εθελοντικών φορέων της πόλης και τιμήθηκαν για την προσφορά τους συνδημότες μας όπως ο δάσκαλος και μαέστρος των ΚΑΠΗ Κων/νος Πολίτης, ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτριος Λάμπρου, ο εκπαιδευτικός και σχολικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πανικίδης για την εθελοντική διδασκαλία παραδοσιακών χορών, ο βετεράνος εθελοντής αιμοδότης από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας Γιώργος Νικολαΐδης, ο έφορος του συστήματος προσκόπων Βασίλειος Γκίκας για την εθελοντική του προσφορά ως αιμοδότης και η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Δύστυχα Αδέσποτα» Γεωργία Μαργαριτίδη για την πολυετή προσφορά της και την ευαισθησία ζωής για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων: « Οι εκατοντάδες αιμοδότες της Καλλιθέας αλλά και οι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα είναι αυτοί που σήμερα δίνουν ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αλλά δίνουν και ελπίδα σε μία ολόκληρη κοινωνία. Μία κοινωνία που ζητά θετικά παραδείγματα, που ζητά την ευαισθησία, την αλληλεγγύη. Είμαστε περήφανοι γιατί εδώ στην Καλλιθέα είμαστε πρωτοπόροι και στην αιμοδοσία. Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε πολλοί και κάθε χρόνο γινόμαστε περισσότεροι. Εμείς στον δήμο είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε, σας καμαρώνουμε. Κάνετε την πόλη μας ακόμα πιο ανθρώπινη, ακόμα πιο ξεχωριστή! Και κάνετε πολλούς συμπολίτες μας ευτυχισμένους. Συγχαρητήρια σε όλους!!!!»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο σύλλογος Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης – Σ.Α.Τ, το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» – Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Τοξικοεξάρτησης, το Φιλοζωικό Σωματείο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ομάδα Αιγαίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός / Σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών, ο Σύλλογος Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας – ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α, το Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών – Π.Ο.Σ.Ε.Α, το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς Δήμου Καλλιθέας, το Σωματείο Εκπαιδευτών Σκύλων – Οδηγών για τυφλούς, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο – Π.Ε.Ν, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών – Κ.Ε.Α.Τ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γιαννιτσωτών.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ομάδας τυφλών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο