Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: Νέα δράση για το κίνημα της ερασιτεχνικής δημιουργίας

Απ’ αφορμή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικής του Δήμου Καλλιθέας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η έκθεση των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικής, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», αποτελεί αναπόσπαστο μέρος και ευθεία συνέχεια της εξαιρετικά μακρόχρονης συμβολής του Δήμου Καλλιθέας στην οργάνωση και την ανάπτυξη του κινήματος της ερασιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας. Πρόκειται για την αναντικατάστατη διαδρομή περίπου 35 χρόνων, η οποία υπηρέτησε συστηματικά και με συνέπεια το δικαίωμα του πολίτη να κατακτήσει ελεύθερη επικοινωνία με την τέχνη και να ενεργοποιηθεί ο ίδιος στην ανάδειξη των ανθρωπιστικών αξιών του πολιτισμού. Ο Δήμος Καλλιθέας πρωταγωνίστησε στην υλοποίηση αυτής της σπουδαίας πολιτικής επιλογής.

Το κίνημα της ερασιτεχνικής δημιουργίας αποκτά νέα επικαιρότητα και σημασία υπό τις σημερινές περιστάσεις. Εν όψει των εξαιρετικά περίπλοκων συνθηκών, τις οποίες εξακολουθεί να προκαλεί η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στη χώρα, το κίνημα αυτό καλείται να απαντήσει σ’ ένα μεγάλο δίλημμα:
– Θα αποτελέσει καταφύγιο αναχωρητισμού από την κοινωνική πραγματικότητα και τα τεράστια προβλήματά της ή
– Θα καταστεί εργαλείο για την ανασύνταξη και την ανάδειξη της δύναμης της κοινωνίας;

Πιστεύουμε πως πρέπει να συμβεί το δεύτερο. Η ευαισθησία εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλων των Εργαστηρίων ερασιτεχνικής δημιουργίας του Δήμου, μπορεί και πρέπει να γίνει εκ νέου παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία, να αναδειχθεί σε πρακτική απόδειξη της σημασίας που έχει η συμμετοχή του πολίτη στην πολιτιστική ζωή και τις συλλογικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, να συναντήσει και να εμπνεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στην Καλλιθέα, αυτή η εμπειρία υπάρχει. Είναι μια ισχυρή παράδοση. Μπορεί να ξαναγίνει και νέα δράση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο