Η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη στην Romfea.gr

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Καρβούνης καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή μνήμη των Αγίων Αποστόλων μέσα στον χρόνο.

”Οι Άγιοι Απόστολοι είναι όπως αναφέρουν οι υμνογράφοι της Εκκλησίας ώς Βουνά που πηγάζουν τον καημό, είναι αυτοί οι κήρυκες του λόγου του Θεού που διέτρεξαν την Οικουμένη με μόνο εφόδιο την πίστη στον Χριστό. Οι Άγιοι Απόστολοι θεωρούσαν τον εαυτό τους νεκρό σε αυτήν την ζωή και όπως ανέφεραν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ήταν ώς πρόβατα σφαγής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνιος.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος συμπλήρωσε: ”Όταν ένας άνθρωπος ζήσει τον Μέλλοντα Αιώνα σε αυτή τη ζωή τότε δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από τις κοσμικές μέριμνες και τα εγκόσμια της ζωής αυτής, έτσι ήταν και οι Άγιοι Απόστολοι. Οι οφθαλμοί της ψυχής μας έχουν πορωθεί και έχουν τυφλωθεί με την υλιστική ζωή και δεν μπορούμε να δούμε και να αισθανθούμε την αέναη χαρά και αγαλλίαση που ένιωθαν οι Απόστολοι.”

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Σαλώνων προέτρεψε όλους να μετέχουν των Λειτουργιών της Εκκλησίας μας τακτικά, να εξομολογούνται, να προσεύχονται και συνεχώς με όλους τους τρόπους και με πράξεις να δείχνουν την πίστη τους στον Θεάνθρωπο Χριστό αλλά και την Χριστιανική ζωή που έχουν.

Τέλος να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην Θεία Λειτουργία, όπου προσήλθε για να προσευχηθεί και να συνεορτάσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο