Βόλτα στην παραλιακή με το τραμ.

Το τραμ είναι ένας διαφορετικός τρόπος να διασχίσετε την Αθήνα ως τα νότια, παραθαλάσσια προάστιά της. Χωρίς άγχος, με την ασφάλεια της σταθερής τροχιάς, μπορείτε να χαρείτε τη διαδρομή που ξανοίγεται μπροστά σας.
Η σύνδεση με το μετρό και με τα άλλα μέσα μεταφοράς, η εύκολη προσβασιμότητα από Α.Μ. Ε. Α., η δυνατότητα να ταξιδέψετε χωρίς να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης με ποδήλατο έχουν κάνει το τραμ της Αθήνας κοσμαγάπητο.

Με στάσεις στις κοντινότερες στην πόλη παραλίες, οργανωμένες και ελεύθερες, είναι το αγαπημένο μέσο μετακίνησης, ιδίως το καλοκαίρι, για μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα χωρίς το άγχος της οδήγησης.

Γραμμή 3 – Αγναντεύοντας τη θάλασσα

Εκτός από εξυπηρέτηση, το τραμ της Αθήνας είναι σχεδιασμένο έτσι που να σας χαρίσει απόλαυση. Πέρα από την καθαρά αστική του χρήση προσφέρεται για να απολαύσετε τοπαραλιακό μέτωπο της Αθήνας από το Φάληρο έως τη Βούλα καθώς διασχίζει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς άξονες των νότιων αθηναϊκών προαστίων, με τη θάλασσα συνεχώς στο πλάι.

Η παραλιακή διαδρομή με το τραμ ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο. Καταλήγει στο Ασκληπιείο της Βούλας, αφού διασχίσει όλη την παραλία με τριάντα στάσεις. Εξυπηρετεί όλα τα νότια προάστια, την Καλλιθέα τη Νέα Σμύρνη, το Παλιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα, προσφέροντας άνετη μετακίνηση προς αυτά. Κυρίως, όμως, σας δίνει την ευκαιρία για μια υπέροχη ξενάγηση.

Παίρνοντας το τραμ μπορείτε να χαρείτε μια βόλτα ή ένα μπάνιο στο Φλοίσβο, στο Μπάτη, στο Έδεμ, στον Άλιμο, στο Καλαμάκι, στον Άγιο Κοσμά. Μπορείτε να σταματήσετε για καφέ στο Τροκαντερό, για περίπατο στη μαρίνα Αλίμου, για ποτό στην πλατεία Γλυφάδας, για φρεσκότατα θαλασσινά στη Βούλα ή για να παρακολουθήσετε έναν αγώνα στο Κέντρο Ιστιοπλοΐας.

Οι επιλογές δεν έχουν τέλος. Με το τραμ ένα απόγευμα Σαββάτου γίνεται ευκαιρία για ένα ταξίδι ολόκληρο, χωρίς να απομακρυνθείτε από την πόλη.

Το τραμ συνδέει τις δημοφιλέστερες παραλιακές περιοχές. Ένας χαλαρός περίπατος ή, αν έχετε πιο αθλητική διάθεση, μια βόλτα με το ποδήλατο στην παραλιακή, είναι ο καλύτερος τρόπος να χαρείτε το νότο της Αθήνας.

Πολλά αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα σε αυτήν τη μαγευτική διαδρομή. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατ’ αρχάς είναι συνεχώς πόλος έλξης, τόσο για διεθνούς εμβέλειας αγώνες, όσο και για συναυλίες μεγάλων δημιουργών.

Μουσικές βραδιές, νεανικές συναντήσεις, εκθέσεις λουλουδιών που πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα την παραλία, εικαστικές παρεμβάσεις, καλοκαιρινά πάρτι κάτω από το φως του φεγγαριού, σχεδόν κάθε μέρα και κάθε νύχτα του χρόνου «κάτι συμβαίνει» από το Φάληρο ως τη Βούλα. Το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας σφύζει από ζωή και δράση. Με το τραμ είναι προκλητικά εύκολο να βρεθείτε στο κέντρο αυτής της ζωής, να γίνετε μέρος της γιορτής.

Πηγή: visitgreece.gr /sidirodromikanea.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο