Όλοι μαζί, έτοιμοι για αγώνα ώστε να αποσυρθεί η (ν)τροπολογία που “αρπάζει” τα κτίρια στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας.

Ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας για άμεση απόσυρση από την κυβέρνηση της τροπολογίας με την οποία παραχωρούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κτίρια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Beach Volley στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας.

Σύσσωμη η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας δήλωσε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, την απόφαση να μην επιτρέψει την εφαρμογή της τροπολογίας της κυβέρνησης με την οποία παραχωρούνται για 20 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σημαντικές κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώντας την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα της απόσυρσης της επίμαχης τροπολογίας, ήταν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Μοσχάτου –Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, στην ομιλία του δήλωσε ότι: «Είναι εντυπωσιακό πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μία τέτοιας σημασίας κίνηση, εν μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης της παραλίας, χωρίς όχι μόνο να διαβουλευτεί αλλά ούτε καν να ενημερώσει έστω και προσχηματικά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους άλλους φορείς.

Πραγματικά, δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο μιας τέτοιας μονομερούς ενέργειας, όμως τρομάζω και μόνο με το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ποιότητας διακυβέρνησης της χώρας, όπου η πατρίδα μας θα κυβερνάται με ανακοινώσεις και αιφνιδιαστικές τροπολογίες.

Εμμένω στο θέμα της μονομερούς , πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργειας γιατί μία τέτοια διαδικασία δημιουργεί και ουσία και προηγούμενο».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κάλεσε του δημότες που είχαν κατακλύσει το Δημαρχείο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την επίτευξη του στόχου.

Οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Καλλιθέας όπως αποφασίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι:

  • Αίτημα για διαπαραταξιακή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους υπουργούς παιδείας και δικαιοσύνης, παρουσία και των Δημάρχων όμορων Δήμων.
  • Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου με τα Δημοτικά Συμβούλια Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου.
  • Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
Ακολουθεί η ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας:


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί βουλευτές,
Αγαπητοί δημότες και εκπρόσωποι φορέων.

Το Σάββατο το πρωί η κυβέρνηση με μία απολύτως αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε στην παραχώρηση για είκοσι χρόνια ενός σημαντικού τμήματος των κτιρίων της παραλιακής μας ζώνης.

Είναι εντυπωσιακό πως προχώρησε σε μία τέτοιας σημασίας κίνηση, εν μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης της παραλίας, χωρίς όχι μόνο να διαβουλευτεί αλλά ούτε καν να ενημερώσει έστω και προσχηματικά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους άλλους φορείς.

Πραγματικά, δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο μιας τέτοιας μονομερούς ενέργειας, όμως τρομάζω και μόνο με το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ποιότητας διακυβέρνησης της χώρας, όπου η πατρίδα μας θα κυβερνάται με ανακοινώσεις και αιφνιδιαστικές τροπολογίες.

Εμμένω στο θέμα της μονομερούς , πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργειας γιατί μία τέτοια διαδικασία δημιουργεί και ουσία και προηγούμενο.

Τώρα ως προς την ουσία της τροπολογίας δεν θα χρειαστεί να πω πολλά.

Τα περισσότερα είναι αυτονόητα.

Είναι δυνατόν στο σημαντικότερο τμήμα της παραλίας της Αττικής να σχεδιάζονται δικαστικές χρήσεις;

Είναι δυνατόν στην παραλία όπου επενδύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου παραδίδεται το μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμού στην Ευρώπη, όπου υπάρχει υπό διαβούλευση μία πολύ σοβαρή μελετητική δουλειά από ένα από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες στο κόσμο ,όταν όλοι βλέπουν εδώ μία μεγάλη ανάσα ,μία μεγάλη ευκαιρία για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, είναι δυνατόν εδώ να χωροθετούνται δικαστικές χρήσεις;

Είναι κάτι που είναι έξω και πέρα από κάθε λογική.

Άδικο, άστοχο, αστήρικτο ,απαράδεκτο.

Και φυσικά είναι αυτονόητες και οι επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια ενέργεια στην ποιότητα της ζωής της πόλης μας.

Η Καλλιθέα και οι κάτοικοι της στην ουσία θα πάψουν να έχουν πρόσβαση στην παραλία τους!

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε άλλο.

Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε για να αποτρέψουμε μία τέτοια απίστευτη εξέλιξη.

Τώρα ,εν τη γένεση της.

Κάνουμε μία προσπάθεια από το πρωί να πείσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία να φέρει μία διορθωτική τροπολογία.

Εμείς συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δείξουμε την ενότητα μας, την θέληση μας να αποτρέψουμε αυτήν την παραχώρηση.

Και είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις.

Εύχομαι και ελπίζω να κερδίσουμε σε αυτή την δίκαιη υπόθεση.

Εύχομαι όμως, και ελπίζω αυτή η κινητοποίηση να είναι η αρχή μιας νέας ευαίσθητης, μαχητικής κοινωνίας των πολιτών.

Σήμερα είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκονται σε μία αίθουσα δημοτικού συμβουλίου μαζί βουλευτές , περιφερειάρχες, δήμαρχοι, φορείς, πολίτες.

Μακάρι αυτή η κρίση να πυροδοτήσει μία νέα αρχή συνεργασίας όλων μας.

Ευχαριστώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο