Με (ν)τροπολογία από το πουθενά, η κυβέρνηση μετατρέπει την παραλία σε ….δικαστικές αίθουσες! Το πέρασαν νύχτα…υπογεγραμμένο από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν που βρίσκεται η παραλία της Καλλιθέας!

Η είδηση πως η κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς καμιά συνεννόηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησε στην παραχώρηση ενός κρίσιμου τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής μας ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έπεσε για πολλούς σαν κεραυνός.

Η συγκεκριμένη (ν)τροπολογία πέρασε το βράδυ της Παρασκευής προτεινόμενη και υπογεγραμμένη από 16 βουλευτές του Σύριζα που πλην ενός που προέρχεται από την Β Αθήνας όλοι οι υπόλοιποι είναι από την επαρχία! …και σε πολλές περιπτώσεις αμφιβάλουμε και αν γνωρίζουν που βρίσκεται η παραλία της πόλης μας και τι είναι αυτό που υπέγραψαν! (μπορείτε να την διαβάσετε στο τέλος του κειμένου).

Θέλουν να μετατρέψουν τα κτίρια που βρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου σε δικαστήρια και αναγκαστικά και σε αίθουσες κράτησης!!

Το τελείως αρνητικό δεδομένο που δημιουργείται ακολούθησαν η άμεση αντίδραση και κάλεσμα του δήμου Καλλιθέας προς όλους για άμεση απόσυρση. Στο πλάι του στάθηκαν με δηλώσεις αλλά και από ότι δείχνουν και έμπρακτα για ότι χρειαστεί η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων (δείτε παρακάτω τις δηλώσεις των επικεφαλής).
Ήδη τα μηνύματα από τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες είναι ξεκάθαρα…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ανεξάρτητα πολιτικής και κομματικής προέλευσης για να σταματήσουμε το έκτρωμα που πάει να δημιουργηθεί.
Το απόγευμα έχει προγραμματισθεί για τις 19.00μ.μ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και προβλέπεται να είναι ΟΛΟΙ εκεί.
Παρέμβαση δημάρχου για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm

Και δήλωση του Δημήτρη Κάρναβου που δόθηκε μέσω του γραφείου τύπου του Δήμου Καλλιθέας 

 «Πρόκειται για μια κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπλασης της παραλίας και γενικότερα της ανάπτυξης του λεκανοπεδίου.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς σε αγωνιστική συστράτευση.
Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε μια ενέργεια πέρα και έξω από κάθε λογική»
 



Δήλωση Βάσως Μαργαρίτη 

 « ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ » 


 Η Κυβέρνηση πραξικοπηματικά, και χωρίς Διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τροπολογία,που πέρασε « Νύχτα », παραχώρησε κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Καλλιθέας, στο χώρο του Beach Volley.στο Υπουργειο Δικαιοσυνης
Η μετατροπή των κτιρίων της παραλίας σε αίθουσες Ποινικών Δικαστηρίων και χώρων κράτησης, Ακυρώνει, χρόνια αγώνων όλων μας, για την αναβάθμιση – ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου και την ανάκτηση της πρόσβασής μας στο θαλάσσιο ζωτικό μας χώρο.
Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, όχι μόνο της παραλίας μας, αλλά και γενικότερα αλλάζει τον σχεδιασμό ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου.
Αυτή η Απόφαση της Κυβέρνησης, μας βρίσκει όχι μόνο κάθετα αντίθετους, αλλά και αποφασισμένους να δώσουμε μια ακόμη μάχη, για να παραμείνει η παραλία στο λαό της Καλλιθέας
Καλλιθεάτισες και Καλλιθεάτες,
Η Παράταξη « Όλα για την Καλλιθέα μας – Βάσω Μαργαρίτη », σας καλεί αγωνιστικά να αντιμετωπίσουμε την νέα αυτή πρόκληση και όλοι μαζί να δώσουμε άλλη μια μάχη, για να παραμείνει η παραλία μας στο λαό της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου και όχι να μετατραπεί σε Δικαστήρια και Φυλακές.
Αν η Κυβέρνηση δεν ακυρώσει την απόφαση Παγκόσμιας Πρωτοτυπίας, μετατρέποντας ένα κομμάτι της όμορφης παραλίας του Σαρωνικού, σε χώρο κράτησης και Δικαστηρίων, ποινικών κρατουμένων,
ΕΜΕΙΣ Αγωνιστικά, θα ακυρώσουμε αυτή την Παγκόσμια Πρωτοτυπία.
με Αγώνες και Κινητοποιήσεις, θα ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ την Κυβέρνηση, να αποσύρει αυτή την καταστροφική για την παραλία μας τροπολογία, και τον ανεγκέφαλο Υπουργό, να οδηγηθεί σε παραίτηση. 

 Δήλωση Θοδωρη Ψαλιδόπουλου 

 ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 


 H νομοθετική παραχώρηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Παραλίας των Τζιτζιφιών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πράξη, η οποία στερείται σοβαρότητας. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών, όπως και με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι πριν από ελάχιστο χρόνο ανέθεσαν αυτό το μεγάλο έργο στην Περιφέρεια Αττικής. Η Κυβέρνηση ένα δρόμο έχει μόνο να ακολουθήσει: να ανακαλέσει επειγόντως αυτή την ακατανόητη ρύθμιση και να επιστρέψει στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

 Δήλωση Λάζαρου Λασκαρίδη 

 «Ενωμένοι οι πολίτες και οι φορείς της Καλλιθέας θα δώσουν μαζικά και αποφασιστικά την απάντησή τους στην πρόθεση-απόφαση της πολιτείας να μετατρέψει το γήπεδο του beach volley, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης μας, σε κλειστό χώρο διεξαγωγής των μεγάλων δικών.
Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση υιοθετώντας την αντίληψη των προκατόχων της, προχωρά στην απόλυτη τσιμεντοποίηση της παραλίας, αντί να ασχοληθεί με τη σωρεία παρανομιών που εντοπίζονται εκεί και οι οποίες θα αντιμετωπίζονταν μόνο αν εκχωρούσε το σύνολο του χώρου στην α’ βάθμια Αυτοδιοίκηση.
Είναι σαφές ότι το παραμικρό σχέδιο τσιμεντοποίησης δεν θα περάσει. Αυτό αποτελεί απόφαση των κατοίκων της πόλης γιατί η παραλία της Καλλιθέας ανήκει στις Καλλιθεάτισσες και στους Καλλιθεάτες. Στο σήμερα και στο αύριο του τόπου μας.
Με το ενωτικό και αποφασιστικό πνεύμα, θα προσέλθει η παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ στην (Κυριακή 7 μ.μ.) έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου». 

 Δήλωση επίσης έκανε (μέσω facebook) και ο Μπάμπης Μπιλίνης ως συντονιστής ΝΕ Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ! 

1. Ως συντονιστής ΝΕ Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ απαράδεκτη την τροπολογία, ζητώ και μαζί με τα ‘αλλα μέλη της ΝΕ θα αγωνιστούμε για την κατάργηση της. 
2. Τα κτήρια δεν αρπάζονται από κανένα δήμο καλλιθέας. Ηδη από το 2013 με το ΠΔ έχουν περάσει στην κεντρική κυβέρνηση. 
3. Με πρόσφατο ΦΕΚ η ανάπλαση της περιοχής πέρασε στην Περιφέρεια Αττικής, που είναι ο μόνος δημόσιος φορέας, που μπορεί να την πραγματοποιήσει, χωρίς επιπλεον δόμηση και με κατεύθυνση ανάκτησης περιβάλλοντος. 
4. Αν πρόκειται για προσωρινή κατάσταση για να διευκολυνθεί η συνέχιση της δίκης της ΧΑ, τότε να βοηθήσουμε, αλλά όχι για είκοσι χρόνια.

_________________________________________________________________________________

Η συγκεκριμένη Τροπολογία (δείτε την και προσέξτε και από που προέρχονται οι βουλευτές που την υπέγραψαν και βγάλτε τα συμπεράσματα σας)

Τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: Παραχωρείται χρήση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου

Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις»

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για είκοσι (20) έτη, η χρήση των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, κατά τις διατάξεις του από 26-3-2002 π.δ/τος «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Ε.Σ.Ο.Α.Π.) Περιοχής Εγκαταστάσεων Beach Volley και Ανάπλασης της περιοχής του Φαληρικού Όρμου (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ Δ΄2002), όπως αυτά απεικονίζονται στη συνημμένη στο εν λόγω π.δ.οριζοντιογραφία και προσδιορίζονται στην κάτοψη και στο γενικό τοπογραφικό με αριθμό σχεδίου Α5-ΑΤ-ΣΚ-ΚΑΖΧΧ-001-0, των Παραρτημάτων I και II της προτεινόμενης διάταξης, ήτοι το κτήριο Α210 και τμήμα του κτηρίου Α240, που περικλείεται μεταξύ των αξόνων 8 και 1 και τα parkingδιαπιστευμένων και V.VIP.Με την παραχώρηση της χρήσης των παραπάνω ακινήτων καλύπτονται επιτακτικές λειτουργικές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών και υποβοηθείται η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης, ιδίως σε ποινικές δίκες με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και μαρτύρων.

Β. Τροπολογία-Προσθήκη

Άρθρο……..

Στο άρθρο 16 του ν. 4146/2013 (ΦΕΚ Α΄ 90), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 3Α, η οποία έχει ως εξής:

«3Α. α) Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για είκοσι (20) έτη, η χρήση των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, που περιγράφονται στην επόμενη υποπαράγραφο, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δικαστικών υπηρεσιών.

β) Τα κτήρια, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, κατά τις διατάξεις του από 26-3-2002 π.δ/τος «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Ε.Σ.Ο.Α.Π.) Περιοχής Εγκαταστάσεων BeachVolleyκαι Ανάπλασης της περιοχής του Φαληρικού Όρμου (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ Δ΄2002), όπως αυτά απεικονίζονται στη συνημμένη στο εν λόγω π.δ.οριζοντιογραφία και προσδιορίζονται στην κάτοψη και στο γενικό τοπογραφικό με αριθμό σχεδίου Α5-ΑΤ-ΣΚ-ΚΑΖΧΧ-001-0, των Παραρτημάτων Iκαι II του παρόντος άρθρου, ήτοι το κτήριο Α210 και τμήμα του κτηρίου Α240, που περικλείεται μεταξύ των αξόνων 8 και 1 και τα parking διαπιστευμένων και V.VIP.

γ)Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθορίζεται κάθε διαδικασία και λεπτομέρεια για τη χρήση των παραπάνω ακινήτων.

δ) Κάθε αντίθετη διάταξη προς την ανωτέρω ρύθμιση καταργείται».

Αθήνα, 5 Μαΐου 2016

Οι προτείνοντες βουλευτές

Τσίρκας Βασίλης (ΑΡΤΑΣ)

Γκιόλας Ιωάννης (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

Καββαδία Αννέτα (Β ΑΘΗΝΩΝ)

Καρά Γιουσούφ Αιχάν (ΡΟΔΟΠΗΣ)

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Μπαλωμενάκης Αντώνης (ΧΑΝΙΑ)

Μπάρκας Κωνσταντίνος (ΠΡΕΒΕΖΗΣ)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (ΤΡΙΚΑΛΑ)

Παπαδόπουλος Νίκος (ΛΑΡΙΣΗΣ)

Παπαηλιού Γιώργος (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

Ριζούλης Ανδρέας (ΑΧΑΙΑΣ)

Σαρακιώτης Ιωάννης (ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)

Συρίγος Αντώνης (ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

Τζούφη Μερόπη (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

Τσόγκας Γιώργος (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

Ψυχογιός Γιώργος (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

**** Εύλογη η απορία…

Από όλους τους βουλευτές Αθηνών και περιχώρων (Α και Β Αθηνών, Α και Β Πειραιώς και υπόλοιπο Αττικής, για την παραλία της Καλλιθέας και γενικότερα της Αθήνας αποφάσισαν δύο από την Κρήτη, πέντε από την Πελοπόννησο, τρεις από την Ήπειρο, δύο από την Θεσσαλία, ένας από την Θράκη, ένας από την Στερεά Ελλάδα και ένας από τις Κυκλάδες;;;…Α, ξεχάσαμε είναι και μία βουλευτής της Β Αθηνών που είτε μπήκε στην λίστα κατά λάθος είτε για το “ξεκάρφωμα”!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο