Έκλεβε ηλεκτρονικές συσκευές από καταστήματα…είχε ρημάξει και την Καλλιθέα

Συγκεκριμένη μεθοδολογία και τεχνική για να καταφέρνει να κλέβει ηλεκτρονικές συσκευές, κυρίως κινητά τηλέφωνα και tablets, που βρίσκονταν αναρτημένες σε προθήκες ή άλλους χώρους καταστημάτων ακολουθούσε 54χρονος, που συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το 2014, ο δράστης έμπαινε σε καταστήματα προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή. Χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαιρούσε τις ηλεκτρονικές συσκευές, εκμεταλλευόμενος τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούσαν στο κατάστημα ή αυτές που διαμόρφωνε ο ίδιος, πχ τον συνωστισμό, την απόσπαση προσοχής των υπαλλήλων ή την απενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού.

Συγκεκριμένα, καθώς οι συσκευές που βρίσκονταν στις προθήκες των καταστημάτων ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα συναγερμού τους, αποσπούσε το καλώδιο του συναγερμού από τη συσκευή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της και άμεσα την επανατοποθετούσε στην αρχική θέση της. Στη συνέχεια, όταν ηχούσε το σύστημα συναγερμού, στις περισσότερες περιπτώσεις ο εκάστοτε υπάλληλος, λόγω φόρτου εργασίας, δεν ήλεγχε από ποια συσκευή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και απενεργοποιούσε το σύστημα. Εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός, ο δράστης αφαιρούσε τότε τη συσκευή.

Όπως διαπιστώθηκε, από τον Μάιο του 2014, ο 54χρονος είχε διαπράξει 10 κλοπές κινητών τηλεφώνων και συσκευών tablets και μία απόπειρα κλοπής χρημάτων σε καταστήματα στο Μαρούσι, τη Νέα Ιωνία, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Παλαιό Φάληρο, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Περιστέρι και την Καλλιθέα.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές tablets, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο ζευγάρια ακουστικών.

Ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις.

Και τώρα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για διακεκριμένες κλοπές τελούμενες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αναζητούνται δύο συνεργοί του, εκ των οποίων ο ένας είναι ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα.

in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο