Καλλιθέα «Αγαπώ την αγορά μου»

Ο Δήμος Καλλιθέας στηρίζει την τοπική αγορά και διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη γιορτή «Αγαπώ την αγορά μου», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

Ξεκινούν την επόμενη Τρίτη 24 Μαΐου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλλιθέας για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά και γίνονται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής καμπάνιας με ταυτόχρονη συμμετοχή 19 χωρών και με τίτλο «Love Your Local Market- «αγαπώ την αγορά μου».

Στις εκδηλώσεις δίνεται φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς σε λίγους μήνες παραδίδεται στην πόλη μας το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού στην Ευρώπη, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη της τοπικής αγοράς εστίασης, όπως οι ψαροταβέρνες των Τζιτζιφιών, οι φημισμένες ταβέρνες ποντιακής και ρωσικής κουζίνας θεωρείται επιβεβλημένη.

Η γιορτή γεύσεων θα διαρκέσει τρείς ημέρες τις 24, 25 και 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην Κλειστή Αγορά Καλλιθέας και στην πλατεία Δαβάκη και θα έχει ως μήνυμα: «γιορτάζουμε στην Καλλιθέα, την τοπική μας αγορά!».

Οι γιορτινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, κεράσματα, μουσικές ενώ για φέτος διοργανώνεται και «το κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας». Πρόκειται για παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν καταστήματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, καθένα από τα οποία θα προσφέρει δώρα στον νικητή που θα λύσει τον αντίστοιχο γρίφο που θα θέσει το κατάστημα.εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 26 Μαΐου στην Κλειστή –Σκεπαστή Αγορά της πόλης μας όπου θα προσφέρονται στους περαστικούς λαχταριστά εδέσματα και το απόγευμα της ίδιας μέρας (19:00-23:00) στην Πλατεία Δαβάκη θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και ελαφρολαϊκό τραγούδι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται το site του Δήμου Καλλιθέας : www.kallithea.gr 

Εναλλακτικά σας προτείνουμε να επισκέπτεστε την σελίδα μας notiosxtypos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο