Τον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σκοπός της Εκκλησίας είναι «η καλλιέργεια του ανθρώπου, η πνευματική του ανάταση, η εξυπηρέτηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στη διάρκεια κηρύγματος στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εγκαινίασε τον νέο παιδικό σταθμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή.

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναφέρθηκε στο νόημα της ζωής, σημειώνοντας ότι «κρύβεται σε δύο εντολές: να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας»,

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «σήμερα περιφρονούμε τον άνθρωπο. Τον αφήνουμε να ευτελίζεται. Να γίνεται εμπορεύσιμος» και τόνισε ότι «για να αλλάξουν όλα αυτά χρειάζεται τόλμη».

Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, μίλησε για το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα και την Ευαγγελική Περικοπή μιλώντας για την τόλμη των Μυροφόρων και την αξία της προσφοράς. «Και στην εποχή μας χρειάζεται τόλμη για να ζητήσει κάποιος το σώμα του Ιησού Χριστού. Η κοινωνία που θέλει να καλείται προοδευτική θεωρεί απαξιωτικά όλα εκείνα που γίνονται για το πρόσωπο του Χριστού», είπε.

Πρόσθεσε, δε: «Πόσοι από μας, πολλές φορές δεν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση όταν περιφρονείται το σώμα του Ιησού Χριστού. Σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε το σημείο του Σταυρού, αλλά ντρεπόμαστε και κοιτάζουμε μήπως μας βλέπει κάποιος».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον σκοπό της Εκκλησίας που «είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου, η πνευματική του ανάταση, η εξυπηρέτηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, βράβευσε όσους στηρίζουν το έργο της ενορίας και ακολούθως εγκαινίασε έναν ακόμη παιδικό σταθμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον ενοριακό παιδικό σταθμό «Κρυσταλλίτσα» του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Καλλιθέα.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, το διοικητικό συμβούλιο του παιδικού σταθμού, το προσωπικό και πιστοί της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέλαβε πως «η Εκκλησία συνεχίζει και σήμερα και για όσο υπάρχουν άνθρωποι να κινείται και να στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι να έχει ως σκοπό την καλλιέργεια του ανθρώπου, την πνευματική του ανάταση, τη σχέση με τον Θεό και ο δεύτερος, να εξυπηρετεί τον άνθρωπο σε οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζει, είτε αυτό λέγεται ανασφάλεια, είτε λέγεται ανεργία ή φτώχεια. Η Εκκλησία δημιουργεί οάσεις, όπως αυτός ο παιδικός σταθμός, για να εξυπηρετεί τις ερήμους της εποχής».

Ο παιδικός σταθμός «Κρυσταλλίτσα» αποτελείται από υπερσύγχρονους χώρους αγωγής και διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας και στελεχώνεται από έμπειρες και επιστημονικά καταρτισμένες νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: γλωσσικές ασκήσεις, μαθηματικές έννοιες, μελέτη περιβάλλοντος, αισθησιοκινητική αγωγή, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι –αυτοσχεδιασμό, κουκλοθέατρο– θέατρο σκιών, κατασκευές, όπως χειροτεχνίες, πηλό, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδι και μουσική, αλλά και γνωριμία με μουσικά όργανα, εκμάθηση αγγλικών επιπέδου «Νursery», τα πρώτα βήματα στον υπολογιστή και, βέβαια, ελεύθερο παιχνίδι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο