Πώς να γλιτώσετε χρόνο από το σιδέρωμα

Το σιδέρωμα μοιάζει ώρες ώρες να ανακαλύφθηκε μόνο και μόνο για να βασανίζει τις νοικοκυρές, την ώρα που μια σειρά από συσκευές κατασκευάζονταν για να μας διευκολύνουν και να εξοικονομούν κάμποσο απ’ τον πολύτιμο χρόνο μας. Και όμως, όσο… κιμπαριλίκι και αν είναι να σιδερώνετε σωστά τα ρούχα σας, δεν βλάπτει να «χακάρετε» λίγο τη διαδικασία.

Χαλαρά με το στύψιμο

Αν ο καιρός και ο χώρος απλώματος σας βοηθά, προγραμματίστε ένα ελαφρύ στύψιμο αντί για το συνηθισμένο, ώστε τα ρούχα ν’ απλωθούν πιο υγρά απ’ ότι συνήθως. Όταν στεγνώσουν θα έχουν λιγότερες ζάρες, άρα… λιγότερο σιδέρωμα.

Δίπλωμα αμέσως μετά το μάζεμα

Διπλώστε τα ρούχα όπως πρέπει κατά το μάζεμα και τακτοποιήστε τα σε μιαν άκρη μέχρι την ώρα του σιδερώματος. Θα δείτε ότι με το χρόνο «κάθονται» καλύτερα στο σχήμα που θέλετε και απαιτούν λιγότερο σιδέρωμα.

Ιεράρχηση ανά ύφασμα

Οργανώστε τα ρούχα σας ανά είδος υφάσματος με στόχο να ξεκινήσετε από εκείνα που απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία και σιδερώνονται πιο γρήγορα και να τελειώσετε μ’ εκείνα που απαιτούν υψηλότερη. Έτσι δεν θα καθυστερείτε αυξομειώνοντας τη θερμοκρασία από ρούχο σε ρούχο.

Εκμετάλλευση του σωστού χώρου

Σιδερώστε στο υπνοδωμάτιο, δίπλα στο κρεβάτι και τη ντουλάπα, ώστε να διπλώνετε και να τακτοποιείτε τα ρούχα αμέσως μόλις τα σιδερώνετε ή να τα ταξινομείτε προς τακτοποιήση επάνω στην ευρύχωρη επιφάνεια του κρεβατιού. Ο χρόνος που γλιτώνετε απ’ τα πήγαινε- έλα δεν είναι αμελητέος.

Σεντόνι αντί σιδερόπανου

Διπλώστε το σεντόνι στη μέση ή στα τέσσερα και απλώστε επάνω στη σιδερώστρα για να κάνει χρέη σιδερόπανου. Συνεχίστε κανονικά με το σιδέρωμα αλλάζοντας θέση στο σεντόνι μέχρι να σιδερωθεί εντελώς καθώς εσείς σιδερώνετε τα υπόλοιπα ρούχα σας πάνω του.

Αλουμινόχαρτο από κάτω

Απλώστε ένα μακρύ φύλλο αλουμινόχαρτου σε όλο το μήκος της σιδερώστρας κάτω απ’ πάνινο κάλυμα. Ξεκινήστε το σιδέρωμα, αλλά μην αλλάζετε πλευρά στα ρούχα σας. Με το αλουμινόχαρτο η επιφάνεια της σιδερώστρας έχει ζεσταθεί αρκετά, ώστε την ώρα που σιδερώνετε τη μία πλευρά με το σίδερο να σιδερώνεται και η άλλη από κάτω.

Υγρή πετσέτα για «τα ψιλά»

Αν ένα ρούχο σας έχει λίγες ζάρες, πάρτε μια πετσέτα, βρέξτε την και τρίψτε την επάνω στο σημείο που χρειάζεται σιδέρωμα. Μετά από λίγο οι ζάρες θα εξαφανιστούν και εσείς θα έχετε γλιτώσει πολύτιμο χρόνο.

Στο μπάνιο με ατμό

Αν τα πουκάμισα ή άλλα ρούχα σας είναι αρκετά τσαλακωμένα και δεν σιδερώνονται με λίγο βρέξιμο, τακτοποιήστε τα στις κρεμάστρες τους, κρεμάστε τα στη μπάρα της κουρτίνας του μπάνιου, ανοίξτε το ζεστό νερό και αφήστε το να τρέξει. Αν θέλετε κάντε και το μπάνιο σας συγχρόνως, αφού ο ατμός θα κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο