Art as an Event | Life as Art – George Brecht

Αναβιώνοντας το έργο του Τζορτζ Μπρεχτ με σημερινούς όρους, τα παιδιά 9-12 ετών, έρχονται σε επαφή με την ιδέα του έργου τέχνης ως μια συμμετοχική διαδικασία.

Βασισμένο στα επινοημένα «Event Scores» του Μπρεχτ, λευκές κάρτες με σύντομες οδηγίες για μια σειρά από απλοϊκές πράξεις που ενσωματώνουν καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, το VYCA ζητά από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες να συνθέσουν απλές και ευρηματικές οδηγίες ανοικτού-τύπου για σύντομα εφήμερα δρώμενα, τα οποία θα παρουσιάσουν

στο κοινό οι νεαροί συμμετέχοντες. Με τον τρόπο αυτό καλούνται να κατανοήσουν τη σύνδεση του καλλιτεχνικού έργου με την πραγματική ζωή.

Mε επιρροές από τις καλλιτεχνικές πρακτικές του Μαρσέλ Ντισάμπ και τη διδασκαλία του Tζον Κέιτζ, ο Τζορτζ Μπρεχτ (1926-2008) θεωρείται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της εννοιολογικής τέχνης αλλά και της πειραματικής avant-garde μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Διάρκεια εργαστηρίου: 11.30-13.30

Επιμέλεια – Σχεδιασμός: Very Young Contemporary Art (VYCA)

Συντονισμός: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός

Ελεύθερη είσοδος

Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή μέσω email στο visitorscenter@snfcc.org

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο