Θωμάς Σίδερης: H «Kανέλα από τη Σμύρνη» στον πολυχώρο «Αντίδοτο» στην Καλλιθέα

To Σάββατο 2 Απριλίου, η «Κανέλα από τη Σμύρνη» συνεχίζει το ταξίδι της. Η Λέλα, ο Αναστάσης, ο Πανάγος, ο Βαγγελάκης και οι άλλοι ήρωες του μυθιστορήματος «Κανέλα από τη Σμύρνη» του Θωμά Σίδερη ζωντανεύουν ξανά και φιλοξενούνται στην Καλλιθέα, στον χώρο πολιτισμού «Αντίδοτο», πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ (Π. Τσαλδάρη 209). Ο Θωμάς Σίδερης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Ανθρωπογεωγραφία, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η ταινία τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους “Σκιά στην ψυχή” για τους πρόσφυγες της Ανταλλαγής στην οποία έχει κάνει το σενάριο, τη δημοσιογραφική έρευνα και την αφήγηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για ένα κείμενο, που μέσα στην δίνη των σημερινών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, αποκτά έναν συγκινητικά επίκαιρο χαρακτήρα. Μέσα από την αφηγηματική σκοπιά της περιπετειώδους ζωής μιας γυναίκας στις πιο σκοτεινές δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (1919-1950), φωτίζονται η συλλογική εμπειρία της προσφυγιάς αλλά και όψεις της κοινωνικής κατάστασης των γυναικών μέσα σε αυτήν. Ένα κείμενο-ύμνος στην ανθρώπινη προσπάθεια και αντοχή ενάντια στην απώλεια, τον ξεριζωμό και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπατσιούλας» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ώρα έναρξης: 7 το απόγευμα, είσοδος ελεύθερη.
To βιβλίο παρουσιάζουν και διαβάζουν αποσπάσματα η Μαρίνα Λαχανά (Βήμα FM 99,5), ο δημοσιογράφος, μεταφραστής και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, η Αρχοντούλα Πέτρου(Ελληνική Ραδιοφωνία, ERTopen) και ο ηθοποιός και μεταφραστής Αλέξανδρος Βαμβούκος.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς ένα ξεχωριστό μουσικό σχήμα (αμιγώς γυναικείο): τα κορίτσια της ορχήστρας SMYRNA. Η ορχήστρα SMYRNA βλέπει την παραδοσιακή μουσική «αλλιώς», συνεισφέροντας με το ταλέντο και τη φαντασία των μελών της σε μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα απόδοση σμυρναίικων -και όχι μόνο- τραγουδιών. Αποτελείται από τις Κάλη Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι), Ειρήνη Συσκάκη (βιολί, τραγούδι) και Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι).

Ο πολυχώρος ΑΝΤΙΔΟΤΟ είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και στεγάζεται στην Καλλιθέα. Πρόκειται για έναν φιλόξενο χώρο, όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει το βιβλίο του, να ζητήσει πληροφορίες για διάφορα θεραπευτικά βότανα και να αγοράσει ό,τι επιθυμεί στις χαμηλότερες δυνατές τιμές».

Πληροφορίες για το βιβλίο:
Κανέλα από τη Σμύρνη | Θωμάς Σίδερης | Εκδόσεις: Μπατσιούλας Ν. & Σ.
1η έκδοση: Ιούλιος 2015
2η έκδοση: Νοέμβριος 2015
284σ. | 21×14εκ. | ISBN 978-618-5176-00-6

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο