Εντυπωσιακή ανταπόκριση των Καλλιθεατών στο κάλεσμα του Δήμου Καλλιθέας στην εκστρατεία κατά του BULLYING

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της 6ης Μαρτίου που έχει καθιερωθεί κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, ο Δήμος Καλλιθέας διοργάνωσε σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Καλλιθέας στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας στο σχολικό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η θεατρική παράσταση «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» της Αιμιλίας Υψηλάντη την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι.
Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον ενδοσχολικό εκφοβισμό
και την ενδοσχολική βία με ομιλητές που έχουν εξειδίκευση στο θέμα, όπως ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Ντόρα Πάλλη υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Δρ Σήφης Κουράκης, νευροψυχολόγος παίδων, η Άρτεμης Τσίστσικα, επικ. Καθηγήτρια παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής, η Ευσταθία Χριστοπούλου σχολική σύμβουλος, η Άννα Σπυριδωνίδου επιστημονικά υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου οικογένειας του Δήμου Καλλιθέας και ο Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε εδώ να δώσουμε ένα μήνυμα ευαισθησίας αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να νικήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό αν έχουμε τη γνώση αλλά και τη θέληση. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει εδώ και ένα χρόνο που είμαστε στην διοίκηση του δήμου δείχνοντας στη πράξη το πόσο μας απασχολεί το θέμα. Στην κοινωνία μας τίποτα δεν χαρίζεται. Κάθε τι που κερδίζουμε το κερδίζουμε με αγώνα. Έτσι και στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού το μόνο που πρέπει να υποσχεθούμε στα παιδιά μας είναι ότι πάντα θα αγωνιζόμαστε, δίπλα τους με πίστη, με γνώση, με αγάπη, με αλληλεγγύη. Και να είστε βέβαιοι ότι αυτή την αγάπη και την φροντίδα θα την εισπράττει η πόλη μας για πολλές γενιές μετά».
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας & Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιώργος Κυριακόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για το φαινόμενο αυτό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στη χώρα μας και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Καλλιθέας θα συνεχίσει τις δράσεις του προς αυτό τον τομέα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση του Bullying στο σχολικό περιβάλλον ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο του 14ου Γυμνασίου όπου παρουσιάστηκε βιωματικό αθλητικό πρόγραμμα 5 κύκλων από Ολυμπιονίκες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο