Διάλεξη, εργαστήριο Μπάουχαους και όπερα «τσέπης», δωρεάν στο Ιδρυμα Νιάρχος

Και αυτό το Σαββατοκύριακο το νέο κέντρο πολιτισμού στο Φάληρο προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις. Για όλη την οικογένεια. Με ελεύθερη είσοδο και μεταφορά.

Από σήμερα έως και την Κυριακή, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία διάλεξη, μία μουσική εκδήλωση, αλλά και ένα πρωτότυπο ολοήμερο εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 4 – 6 Μαρτίου περιλαμβάνουν:

Παρασκευή 04/03, Ωρα 17.00
Διάλεξη για μικρούς και μεγάλους

«Σειρά μας να σας βαθμολογήσουμε, κύριε!»
Ο εκπαιδευτικός Μπάμπης Χαμαλίδης μιλάει για μια εξωφρενική ιδέα: Την αξιολόγηση των καθηγητών από τους ίδιους τους μαθητές τους!
Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.

Σάββατο 05/03, Ωρα 11.00
Ολοήμερο εργαστήριο για παιδιά 6+ ετών και οικογένειες

«Το πάρτι του κ. Mπάουχαους»
Η ζωή στην περίφημη σχολή του Μπάουχαους ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική. Οπως αναφέρει και ο ιδρυτής της Σχολής, ο θρυλικός αρχιτέκτονας Βάλτερ Γκρόπιους, το πρόγραμμα περιλάμβανε θέατρο, διαλέξεις, ποίηση, μουσική και πάρτι μεταμφιεσμένων. Στα πάρτι αυτά, που θα γίνονταν αργότερα γνωστά ως τα Πάρτι του Μπάουχαους, συμμετείχε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα σχεδιάζοντας πρωτότυπα κοστούμια, σκηνικές κατασκευές και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς που έδιναν το στίγμα της αισθητικής της Σχολής.

Με έμφαση στην ιδέα του ελεύθερου πειραματισμού και στην αξία του παιχνιδιού και με μοναδικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν κοστούμια, σκηνικά, ρόλους και δραματουργίες, μορφοποιώντας τελικά ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο εκπλήξεις, απρόσμενα γεγονότα και προσωπική έκφραση.

Ιδέα-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA). Επιμέλεια-Σχεδιασμός: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ολοήμερο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί σε συνεχόμενη ροή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα – Καθοδηγούμενες δράσεις μεταξύ 11.00-14.00 & 16.00-18.00

Κυριακή 06/03, Ωρα 12.00
Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Με τους: Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος), Σταμάτη Μπερή (τενόρος), Μαρία Νεοφυτίδου (πιάνο)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Κέντρο Επισκεπτών Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα, τηλ. 210 8778396/8

iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο