Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας πραγματοποίησε μαζική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής 6/03/2016 στην αίθουσα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας (Κ.Ο.Π.Α.) στην Καλλιθέα, με θέμα:
«ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ(ΜΙΣΘΩΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)-ΑΝΕΡΓΙΑ»
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ΔΣ, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθανασία Τζουμάνη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τις εγκληματικές ευθύνες ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν την ευρύτερη περιοχή και ξεριζώνουν χιλιάδες πρόσφυγες με τις οικογένειές τους, ξαναμοιράζοντας τον κόσμο
και αρπάζοντας τον πλούτο και την γη τους.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αθηνά Λαζαρίδου μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ, η οποία, ανέπτυξε τους λόγους που δυσκολεύουν τα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας σήμερα. Οι εργασιακές σχέσεις, η ανεργία, το κόστος της κύησης, του τοκετού και της ανατροφής, είναι σοβαρά προβλήματα. Στο καπιταλιστικό σύστημα η μητρότητα δεν έχει κοινωνική αξία, δε θεωρείται κοινωνικό δικαίωμα, αλλά κόστος για τον εργοδότη, προσωπική υπόθεση του ζευγαριού και περισσότερο της γυναίκας.

Κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού κινήματος, για ριζικότερες αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Μετά την ομιλία, ακολούθησε προβολή βίντεο, για τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στον 20ο αιώνα στην Σοβιετική Ένωση, που δείχνει ότι η γέννηση των παιδιών, η δημιουργία της οικογένειας, ο χαρακτήρας της μητρότητας διαμορφώνονται μέσα στην κοινωνία και έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες.
Στη συνέχεια, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορευτική ομάδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο