“Τα καταφύγια της Αττικής” του Κωνσταντίνου Κυρίμη

Σε μια περιπλάνηση στην «αθέατη πλευρά» της πόλης, ανάμεσα σε σκοτεινά δωμάτια που αποπνέουν μυστήριο και υπόγειες στοές γεμάτες μυστικά, καλεί τους αναγνώστες του ο Κωνσταντίνος Κυρίμης μέσα από το νέο του βιβλίο «Τα καταφύγια της Αττικής: Μια περιήγηση στη μυστική υπόγεια Αττική», που παρουσιάζεται στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ο συγγραφές μέσα από το νέο του βιβλίο επιχειρεί να βγάλει στο «φως» την αλήθεια για ένα μεγάλο κομμάτι της «υπόγειας Αττικής». Το βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομερή παρουσίαση 19 αντιπροσωπευτικών καταφυγίων. Ιδιωτικά ή δημόσια, στρατιωτικά ή αστικά, ελληνικά ή γερμανικά, μικρά ή μεγάλα. Στις σελίδες του, ξεδιπλώνονται τα περισσότερα και σημαντικότερα από τα σωζόμενα καταφύγια, σε Αθήνα, Πειραιά, Νότια Προάστια και αλλού.

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του «βασιλικού» καταφυγίου του Αρδηττού, των καταφυγίων Διυλιστηρίων της Δραπετσώνας, του «χαμένου» καταφυγίου του Βύρωνα, του πολυτελούς καταφυγίου της Κυψέλης, του τριώροφου καταφυγίου της Καστέλας, του «πυραμυδοειδούς» καταφυγίου του Πειραιά, των «δίδυμων» καταφυγίων Βούλας – Γλυφάδας και πολλών άλλων.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 19:00, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο