Θα κόψουν όλες τις συντάξεις ανεξαιρέτως;

Με τις πιέσεις των δανειστών στο θέμα της αύξησης των εισφορών αλλά και στην αύξηση των ετών ασφάλισης για την κατώτερη σύνταξη ένα νέο σενάριο με πολλαπλές περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα έρχεται να προστεθεί στο θέμα του ασφαλιστικού.

Το σενάριο αυτό θέλει το υπουργείο Εργασίας να αποδέχεται την αύξηση των ετών ασφάλισης για την κατώτερη εθνική σύνταξη από τα 15 στα 20 έτη με στόχο να μείνει το ποσό στα 384 ευρώ και να μην μειωθεί ενώ παράλληλα αποφεύγεται και ο σκόπελος των εισοδηματικών κριτηρίων.

Το ίδιο σενάριο λέει ότι θα υπάρχει ποσό σύνταξης και για όσους έχουν μόνο 15ετη ασφάλιση, αλλά αυτή θα περιορίζεται στα 300 ευρώ, ενώ το ποσό θα είναι ακόμη μικρότερο για όσους λαμβάνουν προνοιακό βοήθημα καθώς έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει μεσοσταθμική περικοπή 6%-8% για τα ποσά άνω των 150-170 ευρώ ωστόσο μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο και των κλιμακωτών μειώσεων από 2% ως και 30% με στόχο την εξοικονόμηση ως και 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Και το νέο σενάριο πάντως έρχεται να επιβεβαιώσει την περικοπή τουλάχιστον 10% στο εφάπαξ, αλλά και την περικοπή στο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου κατά 30%-40%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο