Να επιτραπούν επιτέλους οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους

Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι οι Δήμοι της χώρας σήμερα λειτουργούν οριακά, εξαιτίας τόσο της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, που ξεπερνά το 60% τα τελευταία χρόνια, όσο και λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ιδιαίτερα στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών αλλά και στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, η έλλειψη προσωπικού είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών αλλά και να κλείσουν κρίσιμες σημασίας κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι υπαρκτό. Αυτός είναι ο λόγος που η Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά επιτακτικά από την Κεντρική Κυβέρνηση να επιτρέψει άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, κυρίως στους τομείς των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Δομών, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς καθημερινές ανάγκες .

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας και οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, οφείλει η Κυβέρνηση να τους αντιμετωπίσει με ισότιμο τρόπο, όπως έκανε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απασχολούνταν με παρόμοιο εργασιακό καθεστώς και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν. Ζητάμε δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους δήμους.

Για την Κ.Ε.Δ.Ε. δεν υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια. Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους. Πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Κεντρική Κυβέρνηση ισότιμα και να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.

Πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ότι πρέπει να επιτραπούν στους Δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, κι όσον αφορά την περίπτωση των εργαζομένων στην 5μηνη Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ, πρέπει να δοθεί από την Κυβέρνηση η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων αυτών προκειμένου να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό και να διασφαλίσουν τη λειτουργία των δημοτικών τους υπηρεσιών . 

airetos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο