Στην Καλλιθέα έπιασαν τον Γεωργιανό δολοφόνο να κινείται αμέριμνος!!! Είναι ο εγκέφαλος της σπείρας που σκότωσε τον 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα

Τρεις μήνες χρειάστηκε η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπίσει τον 39χρονο Γεωργιανό που θεωρείται ως ο εγκέφαλος και ο αρχηγός της σπείρας των επτά ομοεθνών του που βασάνισαν και δολοφόνησαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου Μανώλη Οικονόμου ανήμερα Δεκαπενταύγουστου στην Ύδρα.

Από τις πρώτες ημέρες μετά το άγριο έγκλημα η αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα η οποία την Τρίτη εντόπισε τον 39χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στην Καλλιθέα. Η ομάδα ακολούθησε τον 39χρονο και τελικά τον συνέλαβε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα διαβατήριο με τα στοιχεία άλλου Γεωργιανού στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία.

Όπως διακριβώθηκε ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011 μαζί με έναν άλλο Γεωργιανό για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ένα μήνα
, όμως, πριν το άγριο έγκλημα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 2015 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του, όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και για τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τον διευθυντή Ασφαλείας, έφτασε στα ίχνη του Γεωργιανού από τα ίχνη DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας βοήθησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψή του σχεδόν τρεις μήνες μετά το άγριο φονικό.

 Το χρονικό του τρόμου 
 Στο ήσυχο νησί της Ύδρας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελιά χωρίς να αντιληφθούν ότι καποιος τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργοτερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους, για να αρπάξει τις εισπράξεις της ημέρας. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς μέχρι τις 2:15 μιλούσαν με το σύζυγό της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγό της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντάς τον.

Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, την κοπάνησαν αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως είπε η γυναίκα, επειδή στην κουζίνα της επιχείρησής της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολές ληστές – βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσαγάγουν στο τμήμα τέσσερα, πέντε άτομα από τη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο