Απλήρωτοι 120 εργαζόμενοι και του Δήμου Ν. Σμύρνης λόγω επιτρόπου!

Απλήρωτοι παραμένουν 120 πρώην συμβασιούχοι και νυν αορίστου χρόνου – με απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ – εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Σμύρνης, αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο epoli.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, Μίλτος Παπούτσης, ο αρμόδιος επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμών.

Πρόκειται για εργαζομένους, στην πλειονότητά τους στην Υπηρεσία Καθαριότητας – περί τους 105 – και τους λοιπούς να απασχολούνται ως γυμναστές και διοικητικό προσωπικό του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Ως προς το τυπικό της υπόθεσης, οι 120 εν αρχή συμβασιούχοι του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν τη μετατροπή αυτών σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Το Δικαστήριο απεφάνθη πως, πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και αποφάσισε τον χαρακτηρισμό τους ως υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση αυτή, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, δεν άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα να ακολουθηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες (αποστολή φακέλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.λπ.) και η σχετική απόφαση μετατροπής της εργασιακής σχέσης των εν λόγω εργαζομένων να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

«Παρ’ αυτά, ο επίτροπος αρνείται να προχωρήσει στην υπογραφή των ενταλμάτων πληρωμής μισθοδοσίας των 120 εργαζομένων και την καταβολή των μισθών τους, με αποτέλεσμα οι εν λόγω υπάλληλοι να παραμένουν απλήρωτοι αν και εργάζονται κανονικά ολόκληρο αυτό το διάστημα, αμφισβητώντας ουσιαστικά την ίδια την τελεσίδικη δικαστική απόφαση!», καταγγέλλει στο epoli.gr ο κ. Μίλτος Παπουτσής, ο οποίος καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν, προκειμένου να πληρωθούν οι 120 υπάλληλοι του δήμου και «να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το πρωί της Δευτέρας, οι 120 εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Σμύρνης, μαζί με συναδέλφους τους, από όμορους Δήμους και με τη στήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία «επιλεκτικών» εγκρίσεων δαπανών από τον εν λόγω επίτροπο, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του, απαιτώντας την πληρωμή των σχετικών ενταλμάτων και την καταβολή των μισθών στους 120 εργαζομένους του Δήμου Νέας Σμύρνης, αλλά και την καταβολή υπερωριών εργαζομένων στους Δήμους Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Π. Φαλήρου και Αλίμου, που επίσης ο ίδιος επίτροπος αρνείται να υπογράψει, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία.

epoli.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο