Αγωνιστικό ραντεβού έδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας: Ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα

Σε αγωνιστικό κλίμα και με ζωντανή συζήτηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτώβρη στο Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας, η σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα, και την προετοιμασία για τα συλλαλητήρια στις 16 και 22 Οκτώβρη και την απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Το λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων και των σωματείων (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας, σωματείο Οικοδόμων, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, Συνδικάτο ΟΤΑ, σωματείο Ιματισμού-Δέρματος, Σύλλογος ΕΒΕ Καλλιθέας, Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, Σύλλογο Γυναικών Καλλιθέας – ΟΓΕ, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, πρέπει άμεσα και με καλό συντονισμό, να φτάσει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, του σωματείου, της Λαϊκής Επιτροπής, σε κάθε χώρο δουλειάς, λαϊκή γειτονιά και σχολείο.
Να γίνει γνωστό στους εργαζόμενους, στους μικροεπαγγελματίες, τους άνεργους, τους
συνταξιούχους, τις γυναίκες, τι σημαίνει 1ος γύρος 3ου μνημονίου. Ότι τα «ισοδύναμα μέτρα» είναι ένα ψέμα για να καλλιεργεί αυταπάτες ώστε η λαϊκή οικογένεια να πληρώνει και να ματώνει για τα κέρδη των λίγων, των μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων. Ότι η ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας κηφήνων. Ότι είναι ψέμα πως μπορεί να ζει καλά και το κεφάλαιο και ο εργάτης. Ότι ο εργοδοτικός (π.χ. Μαρινόπουλος, Σκλαβενίτης κ.α.) και κυβερνητικός συνδικαλισμός (π.χ. ΠΟΕ ΟΤΑ, ΟΛΜΕ κ.α.) βάζει πλάτες για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μονόδρομος για τον απλό λαό είναι ο δρόμος της οργάνωσης, του αγώνα για να χτιστεί ένα τείχος απέναντι στα μέτρα που πλήττουν κάθε πτυχή της ζωής του, να ανοίξει το δικό του δρόμο για την ανατροπή αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τα συλλαλητήρια στις 16 και 22 Οκτώβρη πρέπει να είναι σταθμοί στην κλιμάκωση του αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 12 του Νοέμβρη. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσθηκε πλούσιο πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων σε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία κ.α.
Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε η έναρξη της λειτουργίας για τέταρτη χρονιά του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και γίνεται προσπάθεια να αγκαλιάσει κάθε παιδί της λαϊκής οικογένειας που έχουν άμεση ανάγκη.
Το Αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6.30μμ στην Ομόνοια, ενώ η προσυγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής ορίσθηκε στις 6μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο