Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας πραγματοποιεί η Π. Αττικής

Επιχείρηση καταγραφής των ακίνητων πραγματοποιεί η Π. Αττικής στο πλαίσιο της κτηματογράφησης και σε εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης και προστασίας της δημόσιας περιουσίας.

Κατά την επιχείρηση καταγραφής των ακίνητων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε πλήρης ασάφεια της κατάστασης από σωρεία χρόνιων παραβλέψεων και ελλείψεων εγγράφων νομικού προσδιορισμού των ακινήτων.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ελλιπή στοιχεία της ακίνητης περιουσίας της ανά Περιφερειακή Ενότητα και ότι οι Περιφερειακές Ενότητες δεν διαθέτουν ενημερωμένο βιβλίο παγίων, ούτε συγκεντρωτικό αρχείο με πλήρη στοιχεία.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα από τα ακίνητα που περιήλθαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με νόμους ή από δωρεές, δεν έχουν μεταγραφεί στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, ενώ δεν έχει γίνει σχετική δήλωση ιδιοκτησίας κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, πληθώρα ακινήτων – αγροκτημάτων κυρίως – πολλά εκ των οποίων μεταγραμμένα στα υποθηκοφυλακεία Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προέρχονται από απαλλοτριώσεις για την κατασκευή έργων και χρήζουν περαιτέρω ελέγχου ώστε να καταγραφεί η σημερινή τους κατάσταση.

Σε επικοινωνία με τα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία Αττικής, ζητήθηκαν αντίγραφα μερίδας περιουσιακών στοιχείων ή βεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν μερίδες. Διαπιστώθηκαν διαφορές, γεγονός που επιβάλλει νομικό έλεγχο.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο