Έπεσαν καμπάνες για το “Κωσταλέξι” της Καλλιθέας: Είχαν αφήσει να… σαπίσει το πόδι της 37χρονης ανάπηρης και ορφανής που δεινοπάθησε!!!

Βαριές ποινές 12 και 10 ετών αντίστοιχα, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 78χρονη οικιακή βοηθό Ολγα Μαχατίδου και στον 50χρονο συγγενή της Γιάννη Παναγιωτίδη, που κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τη φρικτή κακοποίηση της 37χρονης ανάπηρης και ορφανής Μαρίας Παπαδοπούλου, που στα χέρια τους βίωνε μαρτυρικά ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».
 Η 78χρονη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος της 37χρονης ορφανής και ανάπηρης Μαρίας, ενώ ο συγγενής της, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, για απλή συνέργεια στην απόπειρα κατά της κοπέλας.

Το δικαστήριο επέβαλλε στην 78χρονη κατηγορούμενη κάθειρξη 12 ετών, ωστόσο κατά πλειοψηφία 4 – 3 οι δικαστές ανέστειλαν την εκτέλεση της ποινής της ηλικιωμένης μέχρι το εφετείο και την άφησαν ελεύθερη.

Στον κατηγορούμενο Παναγιωτίδη επέβαλλαν κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην κακοποίηση της 37χρονης, ωστόσο δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην δική του έφεση, επειδή δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εναντίον του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Καταπέλτης ήταν στην πρόταση του ο εισαγγελέας
του ΜΟΔ Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος ζήτησε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας στάθηκε στην απουσία του κατηγορούμενου Παναγιωτίδη από το δικαστήριο – κάτι που έπαιξε ρόλο και στην επιμέτρηση της ποινής του.

Τόνισε ο εισαγγελέας: «Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή, για να δω εάν θα έρθει στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος…».
Επί πέντε ώρες αγόρευε ο εισαγγελέας για τη συγκλονιστική υπόθεση της Μαρίας, που έφερε στο φως πριν από ένα χρόνο η δημοσιογραφική έρευνα του Έθνους της Κυριακής.
 Η άτυχη κοπέλα, που σώθηκε από θαύμα, έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια και την εγκατάλειψη, ζώντας έγκλειστη στο μπαλκόνι του φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, σαν να ήταν ζώο, είχε σαπίσει από τις κατακλύσεις.

Ο εισαγγελέας εξήρε το ρόλο της γειτόνισσας της Μαρίας Ιωάννας Πλεύρη και της μητέρας της, οι οποίες ακούγοντας τις κραυγές πόνου της Μαρίας και νοιώθοντας την αφόρητη οσμή από τη σήψη και τις πληγές στο κορμί της, ειδοποίησαν τότε την υγειονομική υπηρεσία, που παρενέβη στο παρά πέντε, πριν και μετέφερε την κοπέλα σε νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε επί μήνες.

Στην αγόρευση του ο κ. Λακαφώσης έδειξε πολλές φορές στους δικαστές και στους ενόρκους φωτογραφίες – σοκ της Μαρίας δεμένης στο κρεββάτι στο μπαλκόνι του φωταγωγού, αλλά και φωτογραφίες με τη Μαρία του σήμερα, που έχει συνέλθει από τον εφιάλτη, που βίωσε και ζει σε ειδικό ξενοδοχείο, για άτομα που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.
Σήμερα η Μαρία ατενίζει με αισιοδοξία του μέλλον, καθώς έχει τη συντροφιά ανθρώπων, που τόσο στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια,αλλά και ένα περιβάλλον με φροντίδα, καθαριότητα και ζεστασιά.

Με αυτεπάγγελτες ενέργειες της Εισαγγελίας έχει διοριστεί τριμελές εποπτικό συμβούλιο από συγγενείς της, ενώ δικαστική παραστάτης έχει διοριστεί η Ιωάννα Πλεύρη, η γυναικά που έγινε φύλακας – άγγελος της Μαρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο