Με την συλλεκτική δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία

Πλήθος δημοτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και συμμετείχε στη 13η Λαμπαδηδρομία για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,18/9/20015 με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) .
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας όπως πρόσκοποι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αθλητές όλων των Αθλητικών Σωματείων της Καλλιθέας με προεξάρχουσες τις Ολυμπιονίκες Κλέλια και Άννυ Πανταζή.
 Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κρατώντας τη συλλεκτική δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, άναψε το Βωμό κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης.
 Οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν
τους δρόμους της Καλλιθέας με αφετηρία το πάρκο «Εθελοντών –Αιμοδοτών» και τερματισμό την πλατεία Δαβάκη.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν τη φλόγα του εθελοντισμού αναμμένη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της προσφοράς γενικότερα στον συνάνθρωπό μας και τόνισε:
«Η αιμοπροσφορά είναι πράξη ανεκτίμητης αξίας αφού το αίμα δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται, παρά μόνο προσφέρεται και δωρίζεται από ανθρώπους με συναισθηματικό πλούτο και περίσσευμα αγάπης. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από αίμα.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χιλιάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή και αυτή εξαρτάται και από μας, αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος για όλους μας.
Γι’ αυτό και εμείς εδώ στην Καλλιθέα, κάνουμε ότι μπορούμε για να αισθανθούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε.
Η αιμοδοσία δεν είναι μόνο μια πράξη καλής θέλησης, είναι πάνω απ’ όλα μια πράξη ευθύνης.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια τους στη σημερινή εκδήλωση και ιδιαιτέρως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που ήταν παρόντες καθώς και τους χορηγούς μας που είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες μας».

 Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Γιαννακού-Πάσχου που υπ’ ευθύνη της διεξήχθη η εκδήλωση κάλεσε τους δημότες να γίνουν δωρητές αίματος τονίζοντας στην ομιλία της ότι «κανένας άριστος επιστήμονας γιατρός ή νοσηλευτής, δεν μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση, χωρίς το «Αίμα Ψυχής» του εθελοντή αιμοδότη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο