O Ίκαρος Καλλιθέας για φιλανθρωπικό σκοπό… Προκήρυξε διαγωνισμό διηγήματος

Τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του απέδειξε για ακόμα μία φορά ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο οποίος προκήρυξε διαγωνισμό διηγήματος για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το θέμα του διαγωνισμού, που απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου της ευρύτερης περιοχής, είναι «Ο Μύθος του Ικάρου και η αλληγορική μεταφορά του στην σύγχρονη εποχή» και η διάρκειά του θα είναι έως τις 15 Μαρτίου του 2016. Στόχος του συγκροτήματος της Καλλιθέας είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας με τον υγιή μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και η στήριξη του έργου του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι η Αθλητική Ένωση Ίκαρος Καλλιθέας προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα «Ο Μύθος του Ικάρου και η αλληγορική μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή », ο οποίος
απευθύνεται σε μαθητές της Β’ και της Γ’ Τάξης Λυκείων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Αθήνας. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας τόσο με τον υγιή μαζικό αθλητισμό όσο και με τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να γράψουν ένα διήγημα έως 1.500 λέξεις, το οποίο θα παραδίδεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί έως και την 15η Μαρτίου 2016. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2109852220 και 6944345377 (κ. Αγγελόπουλο).

Οι μαθητές θα γράψουν τα δοκίμια στην οικία τους και θα τα παραδώσουν στο διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο διευθυντής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, θα επιλέξει έως τρία διηγήματα που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο. Τα διηγήματα αυτά (σε έντυπη μορφή και σε ηλεκτρονική μορφή μέσα σε ένα CD) θα συσκευασθούν μέσα σε φάκελο στην όψη του οποίου θα αναγράφεται το όνομα του σχολείου και των συμμετεχόντων μαθητών και θα αποσταλούν στην Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας (Σοφοκλέους 204, 17674, Καλλιθέα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ikarosbc.gr έως την 21η Μαρτίου 2016, προκειμένου να αξιολογηθούν από την τριμερή αρμόδια κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται: 1. Πρόεδρος: Σκουρολιάκος Παναγιώτης, σκηνοθέτης, 2. Μέλος: Κουμανίδου Χρυσούλα, ιατρός, 3. Μέλος: Αυγερινόπουλος Δώρης, σεναριογράφος.

Η εν λόγω επιτροπή θα επιλέξει τριάντα διηγήματα από το σύνολο των υποβληθέντων διηγημάτων, εκ των οποίων τα δέκα πρώτα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο διηγημάτων επιμέλειας της Α.Ε. Ίκαρου Καλλιθέας με τίτλο «Ο Μύθος του Ικάρου και η αλληγορική μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή». Οι μαθητές των οποίων τα διηγήματα θα συμπεριληφθούν στο ανωτέρω βιβλίο θα ειδοποιηθούν από την κριτική επιτροπή να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία, αναγνωρίζουν και αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε είδους διεκδίκηση περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατά την έκδοση του βιβλίου. Στο βιβλίο, επίσης, θα συμπεριληφθούν δέκα διηγήματα με το ίδιο θέμα, γραμμένα από καταξιωμένους συγγραφείς κατόπιν προσκλήσεώς τους από την Αθλητική Ένωση Ίκαρου Καλλιθέας. H έκδοση και η διάθεση του βιβλίου θα γίνουν μόνο για φιλανθρωπικό σκοπό, για το ίδρυμα Ελπίδα.

Σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου 2016, οι μαθητές δημιουργοί των τριάντα επιλεγμένων διηγημάτων θα λάβουν τιμητική διάκριση από την Α.Ε. Ίκαρου Καλλιθέας και το βιβλίο ως δώρο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα ανωτέρω διηγήματα, καθώς και από τα δέκα προαναφερθέντα διηγήματα των καταξιωμένων συγγραφέων. Επίσης, οι δέκα πρώτοι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν πολλά δώρα από χορηγούς του Ίκαρου και του ιδρύματος «Ελπίδα», ενώ οι τρεις πρώτοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση παρακολούθησης δωρεάν σεμιναρίων».

 superbasket.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο