Αφαίρεση βαθμών και απαγόρευση αγώνων για Καλλιθέα, Ζάκυνθο

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της Football League το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να προβεί σε αφαίρεση βαθμών εις βάρος της Καλλιθέας και της Ζακύνθου λόγω οφειλών σε ποδοσφαιριστές.

Με αφαίρεση δύο βαθμών και απαγόρευση αγώνων τιμωρήθηκαν από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η Καλλιθέ και η Ζάκυνθος για οφειλές προς τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και τον Γιώργο Νικολέτο αντίστοιχα.

Έγινε γνωστό δηλαδή ότι οι δυο ομάδες θα χάνουν στα χαρτιά τους αγώνες έως ότου εξοφλήσουν τους δυο παραπάνω ενώ θα τους αφαιρεθούν και δυο βαθμοί.

Αυτό πρακτικά κι εφόσον δεν υπάρξει άμεση αποπληρωμή των οφειλών, σημαίνει πως η Καλλιθέα πέφτει στους 16 βαθμούς, δεν παίζει το τελευταίο ματς της και υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική ως τέταρτη στα μπαράζ παραμονής.

Όσον αφορά την Ζάκυνθο-που είχε ήδη σωθεί μέχρι σήμερα- πάει στους 15 και μένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι… Σήμερα, πάντως, θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην Καρδίτσα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι και των δυο ομάδων έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους και δεν ανησυχούν και η αναταραχή έχει δημιουργηθεί επειδή υπήρξε η κοινοποίηση της απόφασης την Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1.Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 71/2015 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου αγωνιστικές ποινές εις βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και επιβάλλει σ’ αυτήν τις ποινές: (α) της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, άλλως στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των είκοσι οχτώ χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ευρώ και ογδόντα λεπτών (28.560,80€), καθώς και του ποσού των τριακοσίων ευρώ (300,00€) για τη δικαστική του δαπάνη που του επιδικάστηκαν με την υπ’ αριθμ. 174/2015 απόφαση της Α΄ ΕΕΟΔ της Ε.Π.Ο. και με τους όρους τοκοδοσίας της τελευταίας.

2. Δέχεται την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γεωργίου Ιωάννου Νικολέτου. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες με την υπ’ αριθ. 66/2015 απόφαση του Δικαστηρίου τούτου ποινές σε βάρος της καθής ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης αυτής, ήτοι: 1) Την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου, με την εκάστοτε κατηγορία της, πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής και εφεξής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, σύμφωνα με το διατακτικό της 93/2015 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και 2) Την ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών.

sport24.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο