Ο Πασχάλης Τόνιος στο Νομισματικό Μουσείο για την πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής

Στο Νομισματικό Μουσείο Αθήνας θα βρεθεί στις 21 Ιουνίου ο Πασχάλης Τόνιος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής 2015, στις 12 π.μ., ερμηνεύοντας πολλά από τα έργα του καθώς και δημιουργίες άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Ο γνωστός ερμηνευτής του έντεχνου πενταγράμμου θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες αποσπάσματα από τα έργα του ‘’ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ’’, ‘’ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ’’ σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη, ‘’ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΣΥΓΝΩΜΗ’’ σε ποίηση μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών, ‘’ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ’’ του Αλέκου Παναγούλη και ‘’ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ’’ σε ποίηση Γιώργου Παπακώστα.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουστούν αποσπάσματα από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, «ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ», στην οποία ξεχωρίζει η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη (ως ερμηνευτής), ενώ επίσης θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά αποσπάσματα από την καινούργια του δουλειά σε συνθέσεις δικές του και στίχους των Γιώργου Σουρή, Ηλία Κατσούλη, Μαρία Παπαδάκη.

Το τελευταίο του δημιούργημα θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο, ενώ συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με επιλογές από διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, ποιητών και στιχουργών.

Στην εκδήλωση, που αναμένεται να συναρπάσει όσους την παρακολουθήσουν, θα συμμετάσχουν ακόμα στο τραγούδι, η υψίφωνος Αγάπη Παπαμήτσου , η Μαρία Αναματερού, η Μήδεια Χουρσουλίδου και η Νατάσα Μωισόγλου, ενώ

συνεργάτες του θα είναι στο πιάνο ο Ανδρέας Βουδούρης, στην κιθάρα ο Χρήστος Ζούμπος, στο μπάσο ο Γιώργος Πολίτης, στα κρουστά ο Σπύρος Σούτσης και στο μαντολίνο ο Νίκος Κρέτσης, ενώ την παρουσίαση και το συντονισμό έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο