O δήμος Καλλιθέας γιορτάζει για την τοπική μας αγορά και κερνάει νόστιμους μεζέδες από τις ταβέρνες της Καλλιθέας.

Η Καλλιθέα φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της αλλά και τη Ποντιακή Κουζίνα και αυτή είναι μία από τις μεγάλες διαφορές της από τις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας.

Ο Δήμος Καλλιθέας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Πόλη μας, τη γιορτή “Αγαπώ την αγορά μου. Στηρίζω την Καλλιθέα” με την υποστήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00 – 22:00 στην πλατεία Δαβάκη με τη Γιορτή Τοπικής Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο της οποίας Επώνυμες Επιχειρήσεις Εστίασης θα παρουσιάσουν τις καλύτερες τοπικές «σπεσιαλιτές» τους από Ποντιακές συνταγές με εδέσματα από κρεατικά και θαλλασινά.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα γίνουν και οι εξής εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 23/05 στις 11:00 το πρωί, Καλλιθεάτες με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Πόλης, κ. Δημήτριο Κάρναβο, θα διανείμουν στους δημότες ενημερωτικό υλικό, με το οποίο θα προβάλλεται ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής μας Αγοράς στην Τοπική Ανάπτυξη.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 09:00 – 14:00, στην Κεντρική Αγορά (Πλάτωνος 5), οι Επαγγελματίες της Κλειστής Αγοράς θα προσφέρουν στους κατοίκους και σε όλους τους επισκέπτες της πόλης μας κεράσματα από την τοπική κουζίνα.

Στόχος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ.Δημήτρης Κάρναβος, είναι να αφυπνιστεί η αγοραστική συνείδηση των Συμπολιτών μας και να γίνει κατανοητό ότι όταν κάνουμε τις αγορές μας στην Τοπική Αγορά προωθούμε την οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της Πόλης μας.

Με τη δημιουργία μιας δυνατής Τοπικής Αγοράς προσδοκούμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στην ανάπτυξη της απαραίτητης συνείδησης στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής μας ότι πρέπει να προσφέρουν στον Καλλιθεάτη ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Η πρωτοβουλία “Αγαπώ την Αγορά μου. Στηρίζω την Καλλιθέα”, εντάσσεται στο πλαίσιο της 4ης Πανευρωπαικής Πρωτοβουλίας “Love your Local Market” που εκπροσωπείται στη χώρα μας από το Ο.Κ.Α.Α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο