Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει την αγκαλιά του στα παιδιά

Μπορεί τα έργα να συνεχίζονται, όμως οι υπεύθυνοι του κέντρου οργανώνουν και αυτή την εβδομάδα δωρεάν εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Μπορεί το συγκρότημα που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή και τις υπόλοιπες δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να αργεί ακόμα να πάρει την τελική μορφή του –το έργο θα παραδοθεί το 2016-, όμως οι διοικούντες εννοούν να προετοιμάσουν καταλλήλως μέσα από το πρόγραμμα «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής». Μιλάμε για μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στο Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου, με θέματα συναφή προς τις μελλοντικές δραστηριότητες που θα φιλοξενούνται στο χώρο.

Έτσι, κάθε εβδομάδα μας δελεάζουν με διαφορετικές προτάσεις που στόχο έχουν να θερμάνουν το ενδιαφέρον μας για το θέατρο, τη μουσική, το βιβλίο και την αρχιτεκτονική. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν οι προτάσεις που αναφέρονται στα παιδιά.

Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει το πρόγραμμα για το τριήμερο 15-17/5:

Παιδικά εργαστήρια
Μια βουτιά στο χρώμα! – 16.05.2015, Ώρα 12.00

Ένα ταξίδι στα χρώματα όπου τα παιδιά 3 με 6 ετών, με διάφορα μέσα (πινέλα, ρολά, καλαμάκια, κλπ) αλλά και τα χέρια και τα πόδια τους, ανακαλύπτουν τις τέμπερες, ανακατεύουν τα χρώματα και φτιάχνουν μία ομαδική χρωματιστή τοιχογραφία με τα σχέδια και τα αποτυπώματά τους. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου
Γνωριμία με την όπερα – 17.05.2015, Ώρα 12.00

Ελάτε να κρυφοκοιτάξουμε μέσα στο καινούργιο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικής έκφρασης, στόχος του οποίου είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με το λυρικό θέατρο και με το νέο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Καλλιτεχνικών Εκπαιδευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Αυγερίδη Χριστίνα, θεατρολόγος, μονωδός, Τατιάνα Θεολόγου, μουσικοπαιδαγωγός, τσελίστα, Βενετία Νάση, θεατρολόγος, σκηνογράφος-ενδυματολόγο, Στράνη Κωνσταντίνα, θεατρολόγος, μονωδός)

*Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις απαιτεί προεγγραφή.

Διαλέξεις-συζητήσεις
Συνάντηση γύρω από το βιβλίο: Από τα βιβλία στις βιβλιοθήκες – 15.05.2015, Ώρα 18.00

Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Φίλιππος Τσιμπόγλου και ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μπώκος συζητούν με το κοινό.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Επισκεπτών, Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα, τηλ. επικοινωνίας 210 8778396/8.

newpost.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο