Υπουργείο Εργασίας: 3.500 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Στο Υπουργείο Εργασίας θα καλυφθεί το σύνολο των θέσεων από την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ με 3500 προσλήψεις. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΠΕ Πληροφορικής.

Εν τω μεταξύ τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΕΑ, ΟΓΑ κ.λπ.) και ο ΟΑΕΔ εμφανίζονται να είναι αυτά που αποσπούν τη μερίδα του λέοντος των θέσεων κοινωφελούς εργασίας του αιτήματος του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το «Εθνος», στο ΙΚΑ, με βάση το αίτημα του υπουργείου, θα καλυφθούν 939 θέσεις, από τις οποίες οι 115 θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, οι 482 θέσεις αφορούν υπαλλήλους ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και οι υπόλοιπες 342 θέσεις θα πληρωθούν από υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικών Οικονομικών. Στα υπόλοιπα ταμεία οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: ΟΓΑ (120 θέσεις), ΟΑΕΕ (75 θέσεις), ΕΤΑΑ (150 θέσεις), ΕΤΕΑ (50 θέσεις) και ΝΑΤ (40 θέσεις).

Στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
• Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη, ενώ το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 19,81 ευρώ ημερησίως -και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ – μηνιαίως- για τους ανέργους άνω των 25 ετών και σε 17,27 ευρώ ημερησίως -και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ – μηνιαίως- για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Παράλληλα, στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ορίζεται ως επιλέξιμη δαπάνη και το -μη μισθολογικό κόστος, το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 234,80 ευρώ και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 204,70 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο