Δημήτρης Μητσοτάκης & Γρηγόρης Κλιούμης από μικροί και οι δυο στην Καλλιθέα με σχολικές μπάντες

Δημήτρης Μητσοτάκης & Γρηγόρης Κλιούμης, ο ένας με τα εύσημα από τους Ενδελέχεια, αλλά και τους Ευδαίμονες, ο άλλος από τα Υπόγεια Ρεύματα, βρίσκονταν πάντα πολύ κοντά, στα γούστα, στις επιρροές τους, ακόμα και στους τόπους κατοικίας τους. Σαν φυσική συνέπεια όλης αυτής της πορείας, που μας περιγράφουν παρακάτω, έρχεται τώρα το πλήρωμα του χρόνου: μια κοινή δουλειά, οι «Κατρακύλες».

Ένας ολοκληρωμένος δίσκος, μια «θεματική ενότητα» έντεκα στίχων τουΔημήτρη Μητσοτάκη, μελοποιημένων από το Γρηγόρη Κλιούμη, που παρά τον μάλλον γκρίζο τίτλο της – με διάθεση αποτύπωσης της σύγχρονης πραγματικότητας – προσφέρει στον ακροατή τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος πώς θα ερμηνεύσει τα μηνύματα που «εισπράττει», χωρίς συναισθηματικούς εκβιασμούς. «Δε ξέρω αν τα κατάφερα», λέει ο Δημήτρης, «αλλά, όταν μπορείς ένα φαινόμενο να το διακρίνεις και να το ερμηνεύσεις, μπορείς και να το αντιπαλέψεις», ενώ οι εμπνευσμένες μελοποιήσεις και η ερμηνευτική απλότητα του Γρηγόρη οδηγούν κατ’ ευθείαν στην «ουσία» του πράγματος….

Οι δυο τους μας επισκέφτηκαν στα γραφεία του Ogdoo Music Group, απ’ όπου και κυκλοφορεί ο δίσκος. Διαβάστε τι μας είπαν και ακούστε το δίσκο, γιατί «αν δεν είναι αισιόδοξη πράξη το να μη σε παίρνει από κάτω και να συνεχίζεις, σε μια τόσο ζοφερή περίοδο, να δημιουργείς και να εκδίδεις έργα, τότε ποια είναι;».

Δημήτρη & Γρηγόρη, πώς ήρθατε κοντά οι δυο σας; Ποια είναι η «προϊστορία» σας;

Δ.Μ.: Με το Γρηγόρη γνωριζόμαστε από πολύ μικρή ηλικία. Ήμασταν και οι δυο στην Καλλιθέα και είχαμε σχολικές μπάντες, οι οποίες ήταν, ας πούμε, τα δύο «αντιμαχόμενα» στρατόπεδα. Ευγενής άμιλλα πάντα, σε σχολικές γιορτές, σε πάρτι… Αργότερα, έτυχε πάλι να βγάλουμε τις πρώτες μας δισκογραφικές δουλειές, ο Γρηγόρης με τα Υπόγεια Ρεύματα κι εγώ με τους Ενδελέχεια την ίδια χρονιά, το 1994. Συναντιόμασταν σε φεστιβάλ και πάντα είχαμε μια επαφή. Κατά καιρούς έχουμε κάνει και συναυλίες, ο Γρηγόρης τραγούδησε δικά μου τραγούδια κτλ. Λίγα χρόνια μετά κι ενώ πορευόμασταν στο χώρο με τα συγκροτήματα, βρεθήκαμε να γειτονεύουμε πάλι μακριά από την Καλλιθέα πλέον. Ζωές παράλληλες με κάποιο τρόπο! Οπότε, λέω δε μπορεί να είναι τυχαίο! Είχα έναν κύκλο έντεκα στίχων, κάποια στιγμή ήπιαμε ένα καφέ και αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί.
Γ.Κ.: Ψέματα λέει, του γκρίνιαζα που έδινε τραγούδια σε άλλους και δεν κάναμε τίποτα μαζί! (γελάμε)
Δ.Μ.: Κάποια στιγμή το έφερε, δε θέλω να πω η μοίρα, αλλά οι δρόμοι μας από παράλληλοι, συνέπεσαν.
– Πηγή: Ogdoo.gr – http://www.ogdoo.gr/prosopa/synenteykseis/dimitris-mitsotakis-grigoris-klioymis-i-dimiourgia-einai-praksi-aisiodoksias

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο